Путін бойкотує саміт з ядерної безпеки

uader sammit

 
Росія повідомила США про те, що бойкотує міжнародний саміт з ядерної безпеки, запланований на 2016 рік. Раніше російська сторона відмовилася від участі в зустрічі, присвяченій підготовці саміту.


Про відмову від участі Росії в саміті повідомляє Associated Press з посиланням на джерела в дипломатичних колах США.

За словами джерел, бойкот саміту одним з його ключових учасників завдасть шкоди спробам президента США Барака Обами знизити загрозу ядерного тероризму. За словами джерела агентства, незважаючи на відсутність російських представників на зустрічі з підготовки саміту, до сих пір не було зрозуміло, чи відмовиться Росія від участі в самому саміті.

Один зі співрозмовників AP заявив, що Москва мотивувала свою відмову від участі в саміті його політичним характером. У листі російської сторони, який процитувало американське дипломатичне джерело, йдеться про те, що будь-які зустрічі, присвячені ядерній безпеці, повинні торкатися технічних питань, а їх організатором повинно виступати виключно МАГАТЕ.

Співрозмовник AP зазначив, що на рішення російської сторони вплинуло охолодження відносин між США і Росією в зв'язку з ситуацією навколо України. Джерело відзначило, що російські представники говорили про свою участь у саміті в 2016 році на саміті з ядерної безпеки в Гаазі в березні 2014 року.

Прес-секретар Білого дому Джош Ернест, коментуючи відмову Росії від участі зустрічі з підготовки до саміту, заявив, що Росія і США як і раніше співпрацюють в області безпеки - як приклади такої роботи він вказав на врегулювання проблеми навколо ядерної зброї Ірану і ліквідацію хімічного зброї Сирії.

У російському МЗС AP відмовилися коментувати інформацію про бойкот саміту.

Нагадаємо, міжнародні саміти з ядерної безпеки проводяться з 2010 року. Ініціатором їх проведення був Барак Обама. На даний момент відбулося три подібних зустрічі.

Крім того, днями Росія оголосила, що, попри умови МАГАТЕ, опікуватиметься ядерними об’єктами в анексованому Криму, які досі знаходилися під юрисдикцією України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.