Іракські курди впізнали на знімках Міноборони Росії свої бензовози

kurdi benzovozi

 
Іракські курди впізнали на опублікованих російським міністерством оборони фотографіях власні нафтовози. Про це повідомляє видання Daily Sabah.


Як пояснив голова енергетичного комітету парламенту Іракського Курдистану Шерком Джавдат, на кадрах російського міноборони відображені автоцистерни, що перевозять нафту з іракського Курдського автономного району (КАР) до Туреччини, а не машини забороненого в Росії терористичного угрупування «Ісламська держава».

«Наше міністерство природних ресурсів раніше заявило, що сотні танкерів перевозять нафту з Курдистану в Туреччину. І це не секрет. Заяви для Росії засновані на невірних джерелах. Ми категорично відкидаємо російські звинувачення», - сказав Джавдат, нагадавши, що курдське ополчення є однією з основних сил, які ведуть боротьбу з ІД.

У минулу середу міністерство оборони Росії звинуватило президента Туреччини Реджепа Ердогана в покупці нафти у «Ісламської держави».

Як доказ, міноборони надало кадри, зняті з супутників, на яких продемонстровані три основні маршрути транспортування нафти до Туреччини з Сирії та Іраку.

Заступник міністра оборони Анатолій Антонов заявив, що терористи використовують не менше 8500 автомобілів-налівняків і перевозять до 200 тисяч барелів нафти на добу. Він підкреслив, що до продажу нафти «залучено вище політичне керівництво країни, президент Ердоган і його сім'я».

У відповідь Ердоган назвав цю інформацію наклепом.

«Ніхто не має права стверджувати, що Туреччина закуповує нафту у ІД, обмовляти Туреччину з цього приводу. Туреччина не настільки втратила свої моральні цінності, щоб закуповувати нафту у цієї терористичної організації», - сказав Ердоган.

При цьому президент Туреччини пообіцяв піти у відставку, якщо будуть пред'явлені докази закупівлі нафти у бойовиків ІД.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.