​США розгорнули у північному районі Сирії морських піхотинців

У північному районі Сирії розгорнуто американських морських піхотинців, які мають допомогти у звільненні від бойовиків «Ісламської держави» міста Ракка. Про розгорнення американських військовослужбовців першою повідомила газета Washington Post. У статті сказано, що прибуття артилерійської частини становить значну ескалацію у застосуванні американських звичайних сил у Сирії. Про це поки що не було офіційного повідомлення, але представники збройних сил підтвердили заяву про розгорнення військ іншим інформаційним агентствам. Американська артилерійська частина вже перебуває в районі, повідомляє «Голос Америки».


Морських піхотинців розгорнуто також в містечку Манбідж, що розташоване приблизно за 138 кілометрів на північний захід від Ракки. Угруповання «Ісламська держава» проголосила Ракку столицею свого «халіфату». Вважається, що в місті перебуває до чотирьох тисяч бойовиків.

Міністерство оборони США охарактеризувало місію в Манбіджі як таку, що має «запевнити і запобігти», що місцеві угруповання не будуть атакувати один одного.

Дотепер Сполучені Штати свідомо обмежували кількість своїх військ у Сирії до приблизно 500 військовослужбовців спеціальних сил, які підтримували Сирійські демократичні сили, що є альянсом арабських і курдських сил, які борються проти бойовиків ІДІЛ. Представники військ кажуть, що до Манбіджа відправляються додаткові частини, які мають запобігти внутрішнім конфліктам між суперницькими угрупованнями.

Тим часом базована у Великобританії організація Syrian Observatory for Human Rights повідомила, що в результаті повітряних ударів на контрольоване «Ісламською державою» село аль-Матаб у північному районі Сирії загинуло щонайменше 14 людей, у цьому числі восьмеро дітей. Представники організації вважають, що розташоване на захід від Ракки село аль-Матаб атакували літаки очолених США коаліційних сил.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.