​На цьому тижні Північна Корея може провести нове ядерне випробування

Супутникові знімки свідчать про роботи, які ведуться на ядерному полігоні Пунгері. Наявні дані вказують на те, що Північна Корея заклала пристрій в тунель на ядерному полігоні, який може бути підірвано в суботу або раніше, повідомляють урядові та інші джерела.


«У нас немає коментарів, але ми будемо уважно стежити за ситуацією», – заявив «Голосу Америки» співробітник Ради національної безпеки. Північна Корея відзначає в суботу «День Сонця» – 105-ту річницю від дня народження її засновника Кім Ір Сена.

На комерційних супутникових знімках ядерного полігону Пунгері, зроблених в середу, видно, що продовжуються роботи в районі північного порталу, нова активність на головній адміністративній території, а також кілька людей біля командного центру.

Знімки були опубліковані на сайті 38 North, що належить Американсько-корейському інституту Школи передових міжнародних досліджень в Університеті Джонса Гопкінса.

Аналітики Джозеф Бермудес-молодший і Джек Лю дійшли висновку, що полігон «підготовлений» до шостого ядерного випробування в КНДР.

Ударна група ВМС США на чолі з авіаносцем «Карл Вінсон» після виконання планового завдання в Сінгапурі отримала наказ висунутися на північ як «розумний захід», замість того, щоб взяти курс на Австралію, як раніше планувалося.

Згідно з деякими джерелами, ударна група авіаносця включає підводний човен класу «Огайо», оснащений 154 крилатими ракетами «Томагавк».

«Ми направляємо армаду, дуже потужну, – заявив президент США Дональд Трамп, виступаючи на каналі Fox Business Network у вівторок. – У нас є підводні човни, дуже потужні. Набагато потужніші, ніж авіаносець».

В інтерв’ю газеті Wall Street Journal в середу Трамп, кажучи про Північну Корею, зауважив, що «не можна дозволити, щоб така країна, як ця, обзавелася ядерною потугою, ядерною зброєю. Це масове знищення».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.