​В Ємені відбуваються злочини проти людяності

На території Ємену розгорнулася боротьба за вплив між Саудівською Аравією, Об'єднаними Арабськими Еміратами та Іраном, і врегулювати в країні кризу стає все важче. Про це розповіла агентству «Анадолу» єменська активістка і лауреат Нобелівської премії миру Тавакуль Карман.


За її словами, це питання необхідно терміново винести на обговорення світової спільноти, тому що в Ємені відбуваються злочини проти людяності.

«Регіональним гравцям на руку продовження конфлікту в регіоні, так як вони бояться, що Ємен здобуде незалежність», - зазначила Карман.

На думку активістки, продовженню збройного конфлікту в регіоні сприяє боротьба політичних інтересів Саудівської Аравії, Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) та Ірану.

«На сьогоднішній день Ємен повністю окупований, і чималу роль в цьому зіграли ОАЕ. Об'єднані Арабські Емірати сприяють війні, створюючи ополчення в Ємені. Регіон став черговим полем битви між Саудівською Аравією, Об'єднаними Арабськими Еміратами та Іраном за вплив. У Саудівській Аравії та Ірану інтереси в Ємені збігаються. Вони хочуть домінувати в регіоні і диктувати свої умови. Крім того, обидві країни виступають проти незалежності Ємену і не хочуть, щоб єменський народ контролював ситуацію», - сказала Карман.

За її словами, основною проблемою регіону є Іран, ОАЕ і Саудівська Аравія, які дестабілізують ситуацію в Ємені.

«Негативний вплив цих країн відбивається на ситуації в Ємені, і врегулювати виникаючі кризи стає все важче. Складається безвихідна ситуація. Тому це питання потрібно терміново винести на обговорення світової спільноти, тому що в Ємені відбуваються злочини проти людяності. Єменці покинули країну через збройний конфлікт, легітимний уряд не може повернутися на батьківщину», - додала Карман.

У Ємені з 2014 року триває збройний конфлікт, в якому, з одного боку, беруть участь повстанці шиїтського руху «Ансаруллах» і прихильники поваленого президента Ємену Алі Абдуллаха Саліха, а з іншого - урядові війська, лояльні президентові Абдураббу Мансуру Хаді.

Четвертого грудня колишній президент Ємену Алі Абдуллах Саліх був убитий. Повстанці руху «Ансаруллах» зупинили конвой Саліха на шляху в його рідне місто Санхан (40 кілометрів на південь від Сани), після чого відвезли його в невідомому напрямку і вбили.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.