​У Сирії режим Асада застосовував хімічну зброю проти мирних жителів 216 раз

З дня застосування режимом Асада хімічної зброї в сирійському Хан-Шейхуні, в результаті чого загинуло більше 100 чоловік, пройшло два роки. Рік минув з дня застосування сирійським режимом хімічної зброї в місті Дума, що призвело до загибелі 78 осіб. Незважаючи на те, що світова спільнота вважає режим Асада відповідальним за масові вбивства в Сирії, його так і не вдалося притягнути до відповідальності, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


За даними агентства «Анадолу», з початку збройного конфлікту в Сирії режим Асада застосовував хімічну зброю 216 раз.

Уперше режим Асада застосував хімзброю 21 серпня 2013 року в передмісті Дамаска Східній Гуті, в результаті чого загинуло більше 1400 мирних жителів.

Незважаючи на загрозу президента США Барака Обами застосувати силу у відповідь на хіматаки в Сирії, Вашингтон і москва погодили альтернативний шлях вирішення питання.

Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) зажадала від сирійського режиму знищити всі запаси хімзброї, а 19 серпня 2014 року оголосила про завершення цього процесу.

За інформацією, отриманою агентством «Анадолу» з місцевих джерел, режим Асада продовжив застосовувати хімічну зброю і після цього процесу. Наочним свідченням того стала хіматака четвертого квітня 2017 року районі Хан-Шейхун.

У результаті застосування режимом Асада хімічної зброї в Хан-Шейхуні загинуло понад 100 мирних жителів, постраждали ще 500 чоловік, в основному діти. Це стало доказом того, що не всі запаси хімзброї режиму були знищені.

На кадрах, зроблених агентством «Анадолу» в Хан-Шейхуні п'ятого квітня, видно, що в районах застосування хімічної зброї не було військових об'єктів. Там знаходилися лише зерносховища.

США сьомого квітня завдали ракетного удару по військовій базі режиму Асада «Аш-Шайрат» в провінції Хомс на заході Сирії.

ОЗХЗ, вивчивши зразки крові жертв хіматаки, повідомила, що 19 квітня 2017 року режим Асада застосував у Сирії отруйний газ зарин.

Агентство «Анадолу» передало документи з фотографіями і показами свідків застосування хімзброї в Сирії в 2017 році ОЗХЗ, Міжнародній незалежній дослідницькій комісії ООН і в Міжнародний кримінальний суд.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.