​У Північній Кореї заявили про випробування нової «керованої зброї»

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин в середу особисто спостерігав за випробуваннями нової тактичної керованої зброї. Про це в четвер вранці повідомило державне Центральне телеграфне агентство КНДР - ЦТАК.


У повідомленні ЦТАК не уточнюється, що саме - ракета або інший тип озброєнь - було випробувано в середу. Під словом «тактичний» зазвичай мається на увазі озброєння з невеликим радіусом дії, на відміну від балістичних ракет великої дальності, передає «Голос Америки».

Нове озброєння оснащено «потужної боєголовкою», а також володіє «особливим режимом керованого польоту», стверджують у ЦТАК.

Агентство наводить цитату Кім Чен Ина, який заявив, що «завершення розробки системи озброєнь виключно важливо для збільшення бойової потужності» північнокорейської армії.

Кім Дон Юб, військовий експерт з Інституту далекосхідних досліджень при Університеті Кеннам у Сеулі каже, що випробування «проводилося в різних режимах стрільби по різних цілях». За словами експерта, це, швидше за все, означає, що зброя могла бути запущена з землі, моря і повітря.

Досить імовірно, що це крилата ракета малої дальності, припускає експерт. За його словами, такі ракети можуть відноситися до окремих класів: «земля - земля», «повітря - земля», «повітря - корабель» і «корабель - корабель».

У листопаді, згідно з повідомленнями північнокорейських видань, Кім також був присутній при випробуванні тактичної зброї, нібито здатної захистити КНДР в якості «сталевої стіни». Вид цього озброєння також поки не вдалося встановити.

За словами високопоставленого представника адміністрації Трампа, Північноамериканське і Стратегічне командування Збройних сил США не зареєстрували ракетних запусків з території Північної Кореї. Чиновник, який розмовляв з Reuters на умовах анонімності, додав, що зараз ведеться додаткова перевірка.

Представник Білого дому заявив, що адміністрація «знає про це повідомлення» і відмовився від подальших коментарів.

Офіційний представник Армії США Дейв Істберн підтвердив, що в Пентагоні вже знають про повідомлення ЦТАК. У Держдепартаменті на запит Reuters поки не відповіли.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.