​Теракти в Шрі-Ланці вчинили 7 терористів-смертників, кількість поранених перевищила 500 осіб

Число жертв серії недільних терактів на Шрі-Ланці досягла 290. За інформацією австралійських ЗМІ, кількість поранених перевищила 500. У рамках порушеної кримінальної справи затримано 24 людини, які, імовірно, пов'язані з кривавими терактами, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


За інформацією МЗС Шрі-Ланки, серед загиблих 27 іноземців, в тому числі два інженера з Туреччини - Серхан Сельджук Нарічі та Йігіт Алі Чавуш.

290 осіб загинуло в результаті вибухів у католицьких церквах і готелях Коломбо та інших областях Шрі-Ланки.

Три вибухи пролунали у п'ятизіркових готелях Shangri-La, Cinnamon Grand і Kingsbury в Коломбо. Також три вибухи прогриміли під час святкування Великодня в трьох церквах у передмісті Коломбо Котахене, в містах Негомбо і Баттікалоа.

Теракти на Шрі-Ланці розслідує особливий слідчий комітет

На Шрі-Ланці буде створений особливий слідчий комітет для розслідування терактів у церквах і готелях, повідомив президент країни Майтріпала Сірісена. За його словами, комітет буде створений протягом 24 годин і його очолить суддя Верховного суду Шрі-Ланки.

Комітет розслідує обставини та інші чинники, пов'язані з терактами.

Секретар президента Шрі-Ланки Удая Р. Сеневіратне повідомив, що доповідь за підсумками роботи комітету буде підготовлена протягом двох тижнів.

Поліція Шрі-Ланки затримала 24 людини за підозрою в причетності до організації терактів.

Теракти здійснили 7 терористів-смертників

Серію терактів у низці міст Шрі-Ланки під час святкування католицького Великодня здійснили сім терористів-смертників. Про це повідомив представник Інституту судово-медичної експертизи Шрі-Ланки Аріянанда Веліанга.

За його словами, напередодні вранці терористи-смертники привели в дію шість вибухових пристроїв в церкві Святого Антонія в місті Коччікада, Святого Себастьяна - у місті Катана, соборі Святої Діви Марії - у місті Баттікалоа, а також у п'ятизіркових готелях Shangri-La, Cinnamon Grand і Kingsbury в Коломбо.

«Речові докази, зібрані на місці вибухів, свідчать про те, що теракти скоїли терористи-смертники», - сказав Веліанга.

За словами представника інституту, в готелі Shangri-La виявлені останки двох терористів-смертників. По одному тілу знайдено в готелях Cinnamon Grand, Kingsbury і церквах Святого Антонія, Святого Себастьяна і соборі Святої Діви Марії.

Оперативно-слідчі заходи тривають, зазначив Веліанга.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.