​Катастрофічна пожежа у Лондоні викликала чимало запитань, особливо про безпеку багатоповерхівок

Число постраждалих в результаті пожежі в житловій висотці на вулиці Латімер-роад на заході Лондона зросла до 74. Пожежа в багатоповерхівці спалахнула о 01:00 за місцевим часом. Як повідомляє лондонська поліція, всі 74 людини, які постраждали в результаті пожежі, доставлені в шість найближчих лікарень. Стан 20 постраждалих оцінюється як критичний.


Очікується, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей в зв'язку з пожежею в лондонській висотці проведе нараду з представниками поліції, медичних і пожежних служб.

В результаті пожежі загинули шестеро людей. Передбачається, що число жертв може зрости, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».

Як повідомляє Euronews, жителі охопленого полум'ям будинку поділилися своїми враженнями від пожежі. Багато хто стали свідками трагічних подій, вони бачили, як на їхніх очах гинуть сусіди:

«За годину вогонь поширився по будівлі. З кожною хвилиною ставало все гірше. Ми бачили, як люди в розпачі висовувалися з вікон і волали про допомогу, світили ліхтариками, щоб їх помітили, і тепер всіх цих людей вже більше немає. У прямому сенсі немає ».

«Я бачив, як один чоловік вистрибнув з вікна. Звичайно, те, що трапилося - це просто жах. Все було хаотично, організація була на низькому рівні, це можна було бачити неозброєним оком. Прислали лише кілька пожежних розрахунків, не так багато. Люди дуже кричали, просили спускатися по сходах, був повний хаос».

«Був дим. Жахливо. Я зачинив двері, і за секунди схопив рушники, все, що було під рукою, дружині сказав, що потрібно терміново вибиратися, і потім замотав голови дітей у ці рушники, ледь взутися встигли, вибігли з кімнати і евакуювалися якомога швидше. Це було дуже страшно. Там люди були, ми бігли вниз по сходах, а хтось тягнув з собою пожитки, люди похилого, інваліди, діти, це був просто якийсь кошмар. Неймовірно, як таке могло статися, просто шокуюче. Люди досі там в пастці, вони там знаходяться. Я просто молюся за тих, хто там всередині, і за тих, хто шукає своїх родичів. Чесно кажучи, нам дуже пощастило».

«Голос Америки» передає, що у той час, як місцева влада та церкви й громадські заклади надавали прихисток і допомогу евакуйованим мешканцям, почали лунати серйозні запитання щодо причин поширення вогню.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що асоціація мешканців раніше застерігала про небезпеку пожеж у будівлі та проблеми з системами гасіння та евакуації.

Зараз лунають припущення, що пластикове облицювання та пінопластова теплоізоляція стали причиною великих масштабів пожежі.

У телефонних дзвінках до місцевої радіостанції LBC мешканці будівлі дорікали, що в інструктажах на випадок пожежі в будівлі їм раніше радили не втікати, а зачинятися у квартирах і чекати на пожежників. Згідно з повідомленнями, мешканців переконували, що вогнетривкі двері мали гарантувати їм захист від вогню принаймні на годину - час для порятунку і подолання вогню.

Але минула ніч показала, що такі багатоповерхові будівлі горять нестримно і стають смертельними пастками.

Пожежа в лондонській багатоповерхівці. Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.