​Екс-президента Судану можуть засудити до смертної кари - він звинувачується у злочинах проти людяності

Як повідомляє прокуратура Судану, на даний час триває розслідування злочинів, скоєних аль-Баширом за період від його приходу до влади в 1989 році і до повалення 11 квітня 2019 року. У число подібних злочинів входять розправа над демонстрантами і порушення прав людини, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Крім того, екс-президент звинувачується в скоєнні злочинів проти людяності і підриві конституційного ладу.

Раніше суд Судану засудив аль-Башира до двох років позбавлення волі за корупцію. Суд взяв до уваги вік 75-річного екс-президента і постановив, що ці два роки аль-Башир проведе в реабілітаційному центрі.

Екс-президенту також пред'явлені звинувачення у зв'язку з його роллю у військовому перевороті 1989 року, злочинами проти людяності в провінціях Дарфур і Блакитний Ніл, причетністю до зґвалтувань, катувань, незаконних арештів.

Міжнародний кримінальний суд (МКС) в Гаазі раніше звинуватив аль-Башира у військових злочинах, злочинах проти людяності і геноциді в ході зіткнень в Дарфурі в 2003 році.

Військові в Судані, які раніше захопили владу в результаті перевороту, заявили, що не видадуть аль-Башира МКС.

Міністр оборони Судану Авад бін Ауф 11 квітня оголосив про перехід влади в країні до Вищої військової ради і затримання президента Омара аль-Башира. Пізніше Генштаб Судану повідомив про взяття під варту президента.

У Судані оголошений дворічний перехідний період і режим НС (надзвичайного стану – ред.) строком на три місяці. Міністр оборони і глава Вищої військової ради Судану Авад бін Ауф 12 квітня заявив про свою відставку. Генерал Абдельфаттах аль-Бурхан приніс присягу в якості глави Вищої військової ради Судану і вступив на посаду.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.