​Іспанія відкрила кордони для європейських туристів на тлі ослаблення карантинних заходів на континенті

Іспанія відкрила свої кордони для європейських туристів на тлі ослаблення карантинних заходів на континенті, введених для боротьби з поширенням коронавірусу. Іспанія, яка раніше обіймала третє місце в світі за кількістю підтверджених випадків COVID-19, опустилася на сьоме місце. За даними Університету Джонса Гопкінса, в країні зареєстровано близько 246 тисяч інфікованих, повідомляє «Голос Америки».


І в той час, як в Європі ситуація повільно поліпшується, такі країни, як Бразилія, ПАР, Індія та США, повідомляють про тривожне зростання кількості нових заражень.

США посідають перше місце в світі по числу виявлених інфікованих - понад 2,2 мільйона чоловік. За ними слідують Бразилія (понад мільйон інфікованих) і росія (більше 576 тисяч). США також лідирують за кількістю померлих від COVID-19 (більше 120 тисяч).

Шість співробітників передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа заразилися на коронавірус. Про це було оголошено в суботу лише за кілька годин до зустрічі президента з виборцями в Тулсі, штат Оклахома, - першому подібному заході від початку пандемії.

На мітингу президент пояснив таке високе число інфікованих масштабами тестування.

«Коли ви проводите тестування у такому масштабі, ви виявите більше людей, ви виявите більше випадків. Так що я сказав своїм людям, будь-ласка, сповільнить тестування», - сказав президент Трамп, додавши, що його адміністрація врятувала мільйони життів. Білий дім пізніше дав роз'яснення словами президента, підкресливши, що це був жарт.

Південна Корея в неділю повідомила про 48 нових випадків захворювання на коронавірус, половина з яких припала на Сеул. У Китаї зареєстровано 25 нових випадків, більшість з них також в столиці країни - Пекіні. Обидві країни ввели суворі заходи для стримування вірусу, але нові спалахи з'явилися після ослаблення карантинних обмежень.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебрейесус днями попередив про прискорення пандемії. «Ми знаходимося в новій і небезпечній фазі», - сказав він. Глава міжнародної організації заявив про необхідність збереження карантинних заходів для припинення поширення вірусу.

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.