​Комісія ООН: Прихильники Асада здійснили військові злочини в Ідлібі

Незалежна комісія ООН з розслідування порушень прав людини в Сирії звинуватила режим Башара Асада в навмисному вбивстві мирних жителів Ідлібської зони деескалації, у тому числі медпрацівників, а також руйнуванні об'єктів охорони здоров'я, що є військовим злочином, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Вивчивши події, що мали місце в Сирії в період з листопада 2019 року по червень 2020 року, комісія ООН дійшла висновку, що дії вкс росії проти мирного населення Сирії за своїми масштабами близькі до військових злочинів.

У 29-сторінковій доповіді говориться, що населення Ідліба, де відбувалися воєнні злочини і ігнорувалися права людини, зіткнулися ще з загрозою поширення коронавирусної інфекції нового типу.

«Жителі Ідліба, у тому числі жінки і діти, стали жертвами атак прихильників Башара Асада, які намагалися захопити останні райони, непідконтрольні Дамаску. Все це призвело до нових нескінченних страждань», - зазначили автори доповіді.

Режим Асада і його союзники не тільки піддавали ударам населені пункти в Ідлібській зоні деескалації, а й проводили незаконні затримання місцевих жителів, піддавали їх тортурам, здійснювали грабежі, змушували людей залишати свої будинки, йдеться далі в документі.

За даними ООН, за останні 8 місяців прихильники Асада завдали більше п'ятдесяти ударів по 17 лікувальних закладах та інших медичних закладах, 14 школах, 9 ринках і 12 житлових будівелях в Ідлібській зоні деескалації. Всього за три місяці понад мільйон людей стали вимушеними переселенцями.

Комісія також закликала Раду з прав людини ООН ініціювати спеціальне розслідування з даного питання.

У доповіді говориться, що режим Асада спільно з вкс росії в рази збільшили число авіаударів і наземних операцій з метою повернути контроль над районами на заході провінції Алеппо і в провінції Ідліб.

У результаті цих дій була зруйнована цивільна інфраструктура регіону, спустошені населені пункти, загинули сотні сирійців, у тому числі жінки і діти.

Комісія ООН звинуватила режим Асада в навмисному вбивстві мирних жителів Ідлібської зони деескалації, у тому числі медпрацівників, а також руйнуванні об'єктів охорони здоров'я, що є військовим злочином.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.