​Вибори в порожній країні - Асад набирає парламент, опозиція назвала парламентські вибори черговим шоу

У неділю, 19 липня, у Сирії пройдуть треті з початку конфлікту в березні 2011 року парламентські вибори. До 2011 року чисельність населення Сирії становила 22-23 мільйони чоловік. За 9 років протистояння в країні загинули сотні тисяч сирійців, 6,7 мільйона людей втекли до сусідніх країн, а також на Захід. Сім-вісім мільйонів чоловік перетворилися на вимушених переселенців, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Вибори пройдуть на підконтрольних режиму Башара Асада районах Сирії, тобто тільки на 61-му відсотку території країни.

Крім того, виборчі дільниці планується відкрити в деяких районах провінції Хасеке, контрольованої терористичною організацією YPG/PKK.

Парламент Сирії складається з 250 місць. До нього входять бізнесмени і лідери племен, відомі близькістю до режиму Асада, а також так звані незалежні депутати.

За даними підконтрольних Асаду органів ЗМІ, на виборах зареєстровані 1658 кандидатів.

Сирійська опозиція називає парламент «військовою радою», а саме голосування - шоу.

Проведення виборів, серед ыншого, розкритикував глава опозиційного Перехідного уряду Сирії Абдуррахман Мустафа.

Асад і його прихильники намагаються принизити значущість політичного врегулювання, організовуючи псевдо вибори і створюючи видимість демократичних процесів в Сирії, зазначив Мустафа.

«Асад намагається втриматися при владі на тлі загибелі сотень тисяч людей», - підкреслив він.

Глава опозиційної Перехідної уряду Сирії підкреслив, що режим Асада втратив легітимність, убивши сотні тисяч сирійців у війні.

Сирійський народ вимагає проведення вільних, прозорих і справедливих виборів, зазначив Мустафа.

Парламентські вибори в Сирії проводилися раніше двічі - у 2012 і 2016 роках.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.