​Лукашенко - колишній президент. Він не може нічого вирішувати чи підписувати - Лінас Лінкявічюс

Голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що Олександр Лукашенко втратив свою легітимність і не може більше виконувати повноваження президента Білорусі. Про це він сказав протягом дискусії в аналітичному центрі Atlantic Council у США, передає «Голос Америки».


«Лукашенко завжди говорив, що він сторож суверенітету та незалежності Білорусі. Але згодом ми зрозуміли, що його єдиним завданням є залишитися при владі за будь-яку ціну, навіть ціною суверенітету та незалежності своєї країни. Тому що останнім часом він зруйнував залишки незалежності та суверенітету, яких залишилось не так багато. І він зробив це своїми руками», - сказав міністр закордонних справ Литви.

Лінас Лінкявічюс також заявив, що тепер Білорусь намагатиметься зблизитись із росією, але будь-які рішення Лукашенка будуть незаконними.

«Угоду про Союзну державу між Білоруссю та росією уклали на 20 років. Хтось скаже, що це надто довго - але там все було не так гладко. А тепер, мабуть, немає жодних перешкод. Лукашенко вкрай слабкий, і я скажу більше: він - колишній президент. Це політична заява. Морально і політично він вичерпав свій мандат вже давно. Він не може говорити від імені свого народу, він не може нічого вирішувати чи підписувати. І це має бути встановлено».

Сам Олександр Лукашенко звинувачення у нелегітимності категорично відкидає. Напередодні, виступаючи на жіночому форумі в Мінську, він сказав: «Я вам клянусь, ніякої брехні на виборах не було. Не можна сфальсифікувати вибори на 80%».

Лукашенко також заявив, що не переймається тим, що на Заході не визнають чесність виборів у Білорусі.

«Сусідні країни відмовляються визнавати результати виборів, і по венесуельскому сценарію знайшли «білоруську Гуайдиху», і оголосили її президентом. (Хуан Гуайдо - венесуельський політик, якого 50 країн світу включно із США визнали легітимним президентом, - прим. ГА.) Ми провели вибори згідно з конституцією і законах нашої країни і не потребуємо жодного визнання. Вибори відбулись, і вони законні», - додав Олександр Лукашенко.

Лінас Лінкявічюс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.