​«The New York Post» закинуло президентові США, що він отримав фінансування від російського лобіста газопроводу NS2

Щоденник «The New York Post» поставив закид, що президент США Джо Байден та його союзники отримали фінансування на передвиборчу кампанію від російського лобіста газопроводу Nord Stream 2. Це сталося за кілька місяців до постанови нинішньої американської адміністрації зняти санкції проти компанії, яка будувала трубопровід з росії до Німеччини. Нью-йоркська газета посилається на документи Федеральної виборчої комісії, повідомляє Польське радіо.


Видання пише, що 4 тисячі доларів у жовтні 2020 року перерахував Річард Берт, партнер у компанії McLarty Associates, колишній посол США в Німеччині (від 1985 року). У березні 2020 року він призначив 10 тисяч доларів на комітет політичної акції Unite The County.

«Гроші Берта не тільки порушують зобов’язання Байдена з виборчої кампанії не приймати грошей від лобістів, це особливо важливе, тому що зараз він безпосередньо бере участь у лобіюванні Nord Stream 2 AG», – наголошує «The New York Post». У статті наведено пояснення Національного демократичного комітету, що коли Берт передавав пожертву Biden Victory Fund, не підтвердив, що він – зареєстрований закордонний агент.

У дописі зазначено, що Nord Stream 2 контролює колишній офіцер Штазі зі Східної Німеччини та близький союзник владіміра путіна. З посиланням на портал Axios повідомлено, що компанія підпадає під санкції. Проте, команда Байдена відмовилася їх виконувати через національні інтереси США.

«Критики побоюються, що проєкт дозволить росії здійснювати небезпечний вплив на європейське постачання енергії та посилить її загальний політичний вплив на континент», – пише «The New York Post».

Фото EPA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.