​У Конгресі США створили групу протидії корупції за кордоном, до якої увійшли представники обох партій

У Палаті представників Конгресу США створили групу протидії закордонній корупції та клептократії, до якої увійшли представники з Демократичної та Республіканської партій. Групу заснували конгресмени Том Маліновскі, Джон Кертіс, Білл Кітінг та Браян Фіцпатрік, повідомляє «Голос Америки».


«Від росії до Китаю і від Єгипту до Венесуели корупція є суттю сучасних диктатур, але також їхньою найбільшою вразливістю. Найкращий спосіб для демократичного світу виграти нашу боротьбу проти авторитаризму - це відмовити злодіям, які грабують свої країни, у доступі до наших фінансових систем, а також всюди заступатись за жертв клептократії», - заявив конгресмен Том Маліновскі.

«Боротьбу з корупцією слід розглядати як пріоритет національної безпеки найвищого порядку, - додав сенатор Бен Кардін, голова Гельсінської комісії Конгресу США. - Група протидії закордонній корупції та клептократії стане першим інституціоналізованим конгресовим органом, що буде присвячений обміну інформацією та пошуку вирішення проблеми глобальної корупції».

На додачу, у Сенаті та Палаті представників США зареєстрували законопроект «Справедливості для жертв клептократій». Він пропонує Міністерству юстиції США оприлюднити суми грошей, «які були вкрадені в громадян клептократичних режимів та відновлені правоохоронними органами США».

На думку радника Гельсінської комісії Конгресу Пола Массаро, у цьому напрямку важливо бачити спільні дії від різних гілок влади у США.

«На додачу до Конгресу, президент США також оголосив корупцію загрозою національній безпеці. Ми скоординовані в цьому. Демократи і республіканці, Конгрес і президент говорять про це», - сказав Пол Массаро в коментарі «Голосу Америки».

На його думку, наслідки корупційних дій за кордоном часто вражають і Сполучені Штати - адже награбовані гроші відмивають через офшори, і зрештою, вони можуть осідати в США. У цьому контексті радник Гельсінської комісії згадує про Ігоря Коломойського та його нерухомість у Клівленді, штат Огайо.

За словами Массаро, до подолання проблеми слід підходити комплексно та на всіх рівнях. «По-перше, ми маємо навести порядок у США, і це дуже важливо. По-друге, притягнути до відповідальності клептократів різними способами, зокрема через санкції та правоохоронні органи. І третє - це міжнародна співпраця. Побудова верховенства права та спільна праця над демонтажем середовища офшорів», - сказав Пол Массаро.

Минулого тижня Білий дім оголосив боротьбу з корупцією пріоритетом національної безпеки. Згідно з меморандумом Білого дому, протягом 200 днів уряд Сполучених Штатів має підготувати доповідь з рекомендаціями для США та країн-партнерів щодо боротьби із корупцією.

Фокус буде на посиленні та вдосконаленні засобів контролю, протидії відмиванню коштів через офшори, притягнення до відповідальності корупціонерів через усі можливі засоби, а також співпраці з міжнародними партнерами та збільшенні іноземної допомоги країнам для антикорупційних зусиль.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.