​Торгівельна війна як новий сюрприз від Трампа

Президент США Дональд Трамп своїм рішенням про введення мит на імпорт сталі та алюмінію з Євросоюзу, Канади і Мексики розпалив торгівельну війну між союзними країнами, яка може тривати кілька років, вважають експерти. Незважаючи на те, що після несподіваної перемоги Трампа на виборах пройшло близько півтора роки, президент США продовжує дивувати світове співтовариство крайніми заходами, передає турецьке інформагентство «Анадолу».


Багато хто вважав, що, ставши президентом США, Трамп буде діяти відповідно до норм дипломатії. Але за минулий час американський президент підписав ряд угод, які можна назвати найрадикальними за всю історію США.

Кандидат, який переміг на виборах під гаслом «Америка понад усе», ставши президентом, прийняв рішення про вихід США з Паризької угоди по клімату, Трансатлантичного партнерства і ЮНЕСКО, що теж наробило чимало шуму.

Останнім сюрпризом від Трампа стало рішення про введення мит на сталь і алюміній з Євросоюзу, Канади і Мексики.

Вашингтон обґрунтував введення мит міркуваннями національної безпеки, що ще більше ускладнило ситуацію. Якщо експерти раніше довго обговорювали, як позначиться на світовій економіці торгова війна між Китаєм і Сполученими Штатами, то тепер вони намагаються вгадати, як вплине рішення Трампа на відносини США і ЄС у сферах політики та оборони.

Як сказав агентству «Анадолу» експерт Інституту світової економіки Петерсона Гаррі Клайд Хафбауер, переговори між США і ЄС принесуть результати, імовірно, через чотири-п'ять місяців. «За цей час торгові відносини між двома найважливішими союзниками в світі неабияк похитнуться. ЄС швидко введе мита на американську продукцію, список якої вже представив раніше. Мито в розмірі 25 відсотків буде введено на широкий перелік американської продукції на суму до чотирьох мільярдів доларів », - сказав Хафбауер.

На його думку, оскільки США вимагають від ЄС піти на ряд поступок, переговори можуть затягнутися. Експерт нагадав, що головною мішенню Трампа стала Німеччина, яку Штати засуджують за позитивне сальдо торгового балансу. «Але оскільки Світова організація торгівлі не може втручатися в сферу національної безпеки країн і говорити про те, що добре, а що - погано для їх безпеки, то, швидше за все, рішення буде винесено на користь Вашингтона», - сказав Хафбауер.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.