​Несправність, що спричинила блекаут у країнах Центральної Азії, усунена

Після масового відключення електроенергії в країнах Центральної Азії, що мало місце вранці 25 січня, електропостачання в найбільшому місті Казахстану Алмати, киргизькій столиці Бішкеку та низці регіонів Узбекистану почало відновлюватися, передає турецьке інформагентство «Анадолу».


О 13:39 (за часом м. Нур-Султан) здійснено синхронізацію Алматинського енерговузла з ЄЕС із повним зняттям обмежень споживачів. Повністю відновлено нормальну схему національної електричної мережі з Алматинським енерговузлом. Регіональні електромережні компанії Алмати та Алматинської області здійснюють зняття обмежень. Роботи з відновлення електропостачання південних областей продовжуються, повідомляє прес-служба Акціонерного товариства «Казахстанська компанія з управління електричними мережами» (KEGOC).

Також відновилося подання електроенергії в ряді регіонів Узбекистану, де сталося масштабне відключення електрики близько 11:00 за місцевим часом.

Відновилося подання в енергосистему через Чарвакську, Ходжикентську та Таваксайську ГЕС у Ташкентській області, Навоїйську ТЕС у Навоїйській області, Тахіаташську ТЕС у республіці Каракалпакстан та Ферганську ТЕЦ у Ферганській області, повідомляє Міністерство енергетики Узбекистану.

Також відновилася робота аеропортів країни, яка тимчасово призупинена на тлі відключення подачі електроенергії.

Крім того, проступила інформація про порятунок 80 людей, які застрягли на канатних дорогах у момент вимкнення електроенергії.

Станом на 15.00 повідомляється про усунення несправностей на більшій частині території Киргизстану.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.