​Естонія пропонує зробити Балтійське море внутрішнім морем НАТО - тобто, закритим для військових кораблів рашистів

Міністр оборони Естонії Ганно Певкур запропонував інтегрувати берегову охорону країн Балтії а також Швеції та Фінляндії, щоб мати можливість перекрити вихід із Фінської протоки для російських військових кораблів. Про це посадовець сказав в інтерв'ю фінській газеті Iltalehti під час свого візиту до країни, повідомляє «Голос Америки» з посиланням на ERR.news.


Така інтеграція, а також інтеграція протиповітряної оборони в регіоні, стала можливою, після вступу Фінляндії та Швеції до НАТО, вважає Певкур.

«Балтійське море стане внутрішнім морем НАТО, після приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО», - наводить видання слова посадовця. Певкур також наголосив на важливості інтеграції протиповітряної оборони: «Фінський повітряний простір неможливо захистити, якщо естонський повітряний простір не захищено, і навпаки. Винищувачі пролітають 80-кілометрову Фінську протоку за лічені хвилини».

Союзники по НАТО домовились про посилення оборони східного флангу НАТО під час саміту НАТО в Мадриді наприкінці червня. Тоді президент США Джо Байден оголосив про плани США збільшити кількість військових, які на ротаційній основі розміщуються в країнах Балтії, а також утримувати контингент у Румунії.

Щоб зміцнити оборону Європи, США також планують надіслати два F-35 до Великої Британії, співпрацюватимуть із Німеччиною та Італією у сфері зміцнення оборони. Також, вказав Байден, США збільшать кількість американських кораблів на базі Рота в Іспанії з 4 до 6.

9-10 серпня очільник Пентагону Ллойд Остін відвідав регіон. Під час візиту до Латвії Остін заявив, що США збільшують розміщення та військових в Балтії: «Ми посилюємо розміщення наших сил на ротаційній основі в регіоні і інтенсифікуємо навчання разом із союзниками з Балтії, щоб далі зміцнити нашу боєготовність в регіоні», - сказав Остін перед зустріччю з прем'єр-міністром Латвії Артурсом Крісжанісом в середу.

Остін відвідав латвійську базу ВПС в Лілварде, де зустрівся з американськими військовими. В країні на ротаційній основі перебувають 600 американських солдатів.

Кораблі НАТО в порту Риги. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.