​Країни східного флангу НАТО готують свою цивільну оборону до війни, аби бути готовими до будь-якого сценарію


Голова Міноборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш наголосив на необхідності підготовки відповідного цивільного захисту, з огляду на війну в Україні. Латвія також адаптовує свою цивільну оборону до можливої війни. Керівник відділу цивільної оборони та оперативної інформації Ризької міської ради Гінтс Рейнсонс заявив під час засідання комітету в парламенті, що Латвія при створенні мережі бомбосховищ могла б використовувати контейнерні укриття. Він зазначив, що такі засоби використовуються в Ізраїлі, повідомляє Польське радіо.

При населенні понад 600 тисяч у рижан є 355 місць, які можна використовувати як укриття. Спеціалістам довелося шукати інформацію про сховища в архівах і музеях.

Наразі влада перевірила стан 32 місць, які за потреби можуть стати укриттями. Лише 5 з них перебувають у в адекватному стані.

Хороша новина полягає в тому, що в багатьох 9-поверхових будинках підвали спочатку будували як укриття. Але стандартів, яким ці та інші укриття мають відповідати, наразі ще немає.

Минулого тижня прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліна заявила, що уряд має намір розробити вимоги до підготовки та розташування укриттів. Приблизно 29 тисяч будівель можуть бути адаптовані для цієї мети. Як підкреслив очільник МВС Річардс Козловскіс, на першому етапі створення системи укриттів планується задіяти підвальні приміщення.

Парламентський секретар міністра внутрішніх справ Ігорс Раєвс заявив в ефірі Латвійського радіо, що Латвія та Естонія повинні гарантувати місця в бомбосховищах принаймні для половини населення.

Місце центр Харкова після ракетного обстрілу, Україна, 23 січня 2024 року. Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.