​Це історичний момент - Швеція офіційно стала 32-м членом НАТО


Швеція офіційно стала 32-м членом НАТО. Про це оголосили на церемонії вступу країни до альянсу у столиці США Вашингтоні. Державний секретар США Антоні Блінкен та прем'єр-міністр Швеції Ульф Кірстерссон провели спільну прес конференцію після зустрічі у Вашингтоні, повідомляють закордонні медіа.

Блінкен, продемонструвавши журналістам офіційний протокол про вступ Швеції до альянсу НАТО, сказав: «Цим документом про вступ я хотів би вітати Швецію як учасника Вашингтонського договору (основного договору НАТО) та як 32-го члена НАТО».

Підкресливши, що зі вступом Швеції НАТО стане ще сильніше, він додав: «Це історичний момент для Швеції, історичний момент для нашого Альянсу та історичний момент для наших трансатлантичних відносин із нашими союзниками щодо НАТО».

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на своїй сторінці в соціальній мережі X також повідомив, що Швеція офіційно вступила до НАТО.

«Швеція стала 32-м членом НАТО і посіла своє законне місце за нашим столом. Я з нетерпінням чекаю на підняття їхнього прапора в штаб-квартирі НАТО в понеділок», - сказав генсек.

«Вступ Швеції робить НАТО сильнішим, Швецію і весь Альянс безпечнішим», - наголосив він.

Офіційна церемонія відбудеться у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі 11 березня, і там буде піднятий шведський прапор.

Національні збори Угорщини схвалили вступ Швеції до НАТО 26 лютого, завершивши цим процес схвалення з боку всіх союзників.

Швеція подала заявку на вступ до НАТО 18 травня 2022 року.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.