​Нідерланди готуються оголосити надзвичайний стан для боротьби з потоком мігрантів


Коаліційний уряд Нідерландів готується оголосити надзвичайний стан, що дозволяє вжити суворіших заходів у міграційній сфері та вийти з-під регулювання ЄС. Намір Кабміну використати повноваження щодо оголошення надзвичайного стану відповідно до Закону про мігрантів зазначено в тексті нової 138-ми сторінкової програми уряду, повідомляє інформагентство Анадолу.

Надзвичайний стан, що дозволяє уряду видавати постанови без консультації з парламентом у разі війни, стихійного лиха та пандемії, буде запроваджено після консультацій у Державній раді.

Відтепер скористатися правом на возз'єднання з сім'єю зможуть лише мігранти, зайняті на роботі, що забезпечує регулярний і достатній дохід, а також прожили за постійною адресою в Нідерландах не менше двох років. При цьому право на возз'єднання з сім'єю не поширюватиметься на дітей мігрантів віком від 18 років.

Заявки від прохачів притулку тепер розглядатимуться ретельніше, а прохачам притулку, які не з'являться на слухання чи зустріч, влада Нідерландів матиме право відмовити відразу.

Політика примусового розподілу мігрантів з муніципалітетів у Нідерландах буде скасована, а ті, хто не має посвідки на проживання, будуть примусово депортовані.

Відповідно до нової програми уряд планує посилити прикордонний контроль, а безстроковий дозвіл на проживання тепер мігранти зможуть отримати, безперервно проживши в країні десять, а не п'ять років, як це було раніше.

Прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схооф підтвердив на прес конференції намір Кабміну посилити правила міграції та надання притулку.

Глава нідерландського уряду заявив, що Кабмін чекатиме на рішення Державної ради для запровадження надзвичайного стану.

За його словами, консультації у Державній раді з цього приводу можуть зайняти від 6 до 8 тижнів. «Коли приплив мігрантів зменшиться, і нідерландці відчують, що знову можуть це винести, а доступ до ринку житла, доступ до охорони здоров'я та освіти знову стане нормальним, криза мігрантів стане контрольованою і надзвичайний стан закінчиться», - сказав Схооф.

Міністр міграції Маржолейн Фабер заявила, що Нідерланди мають намір застосувати найжорсткішу політику надання притулку за свою історію. «Люди відчувають наслідки кризи біженців щодня. Виборці надали нам чіткий мандат. Ми повинні змінити курс та негайно скоротити потік біженців. Я працюю заради безпечніших Нідерландів», - сказала глава відомства.

Дік Схооф заявив, що уряд проситиме Європейську комісію відмовитися від політики ЄС щодо надання притулку та міграції - цей запит буде направлено до Брюсселя наступного тижня.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 17 вересня обговорив наступні теми:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.