​Ізраїльська атака по Бейруту стала найбільшою від початку війни - свідчать місцеві жителі


Ізраїльська авіація завдала ударів по південному передмістю Бейрута вночі та вранці в неділю під час найінтенсивнішого бомбардування ліванської столиці відтоді, як Ізраїль різко посилив свою кампанію проти підтримуваного Іраном угруповання «Хезболла» минулого місяця. Уночі від вибухів по всьому Бейруту було чутно гуркіт і впродовж майже 30 хвилин було видно червоні і білі спалахи. Свідки та військові аналітики на місцевих телеканалах заявили, що це була найбільша атака Ізраїлю на Бейрут, повідомляє Голос Америки.

У неділю над містом навис сірий туман, а на південних околицях вулиці було видно руйнування, а над територією здіймався дим.

«Минулої ночі було найбільше насильство за всі попередні ночі. Навколо нас хиталися будівлі, і спочатку я подумав, що це землетрус. Були десятки ударів — ми не могли їх усіх порахувати — і звуки були оглушливими», — сказав Ханан Абдулла, жителька району Бурдж аль-Бараджне в південному передмісті Бейрута.

На відео, опублікованих в соціальних мережах, які Reuters не може перевірити, видно свіжі пошкодження шосе, що пролягає від аеропорту Бейрута через його південне передмістя до центру міста.

Ізраїль заявив, що його військово-повітряні сили «провели серію цілеспрямованих ударів по ряду об'єктів зберігання зброї та об'єктів терористичної інфраструктури, що належать терористичній організації «Хезболла» в районі Бейрута».

Ліванська влада поки не повідомила, у що влучили ракети або яку шкоду вони завдали.

Інтенсивне бомбардування цими вихідними передує річниці нападу 7 жовтня палестинського бойового угруповання ХАМАС на південь Ізраїлю, під час якого, згідно з ізраїльськими даними, було вбито близько 1200 людей і понад 250 взято в заручники.

Метою авіаударів Ізраїлю по Лівану та його наземного вторгнення на південь країни є ліванське збройне угруповання «Хезболла», головний союзник Ірану в регіоні.

За даними міністерства охорони здоров'я Лівану, протягом майже року бойових дій було вбито понад 2000 людей, більшість із них – за останні два тижні. У неділю міністерство повідомило, що в суботу було вбито 23 людини.

Протягом кількох днів Ізраїль бомбардував передмістя Бейрута Дахійє, убивши лідера «Хезболли» Сайєда Хасана Насраллу 27 вересня. Передмістя вважається оплотом «Хезболли», але також є домом для тисяч звичайних ліванських, палестинських і сирійських біженців.

Джерело в ліванських службах безпеки повідомило в суботу, що Хашем Сафіддін, потенційний наступник Насралли, не був на зв'язку з п'ятниці після ізраїльського авіаудару в четвер поблизу міжнародного аеропорту міста.

Ізраїль продовжує бомбити район удару, не даючи рятувальникам дістатися до нього, повідомили джерела в ліванських службах безпеки.

«Хезболла» не прокоментувала стан Сафіддіна.

Його втрата стала б ще одним ударом для групи та для Ірану. Ізраїльські удари по всьому регіону інтенсифікувались останніми тижнями, спустошили керівництво «Хезболли».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 5 жовтня розповів про наступні воєнні ситуації:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.