​Байден у телефонній розмові з Нетаньяху заявив про необхідність мінімізувати шкоду цивільному населенню в Бейруті


Президент США Джо Байден у розмові з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху заявив про необхідність «мінімізувати шкоду цивільному населенню в густонаселених районах Бейрута». У Білому домі повідомили, що під час телефонної розмови між Байденом і Нетаньяху також була присутня віцепрезидентка Камала Гарріс, повідомляє турецьке інформагентство Анадолу.

Глава Білого дому наголосив на прихильності США безпеці Ізраїлю, а також на необхідності пошуку дипломатичних рішень із метою безпечного повернення як ліванського, так і ізраїльського цивільного населення у свої домівки по обидва боки «блакитної смуги».

Байден також наголосив на необхідності мінімізувати шкоду мирному населенню, особливо в густонаселених районах Бейрута.

Крім того, сторони обговорили необхідність відновлення дипломатичних зусиль «з метою звільнення утримуваних ХАМАС заручників».

Глава Білого дому також торкнувся гуманітарної ситуації в секторі Гази і звернув увагу на необхідність відновлення доступу до північної частини ексклаву.

Коментуючи бесіду Байдена і Нетаньяху, офіційна представниця Білого дому Карін Жан-П'єр повідомила, що розмова була «прямолінійною і продуктивною».

За її словами, бесіда тривала близько 30 хвилин.

«Звичайно, під час бесіди президент і прем'єр-міністр Ізраїлю обговорювали багато питань. Найближчим часом ми зробимо письмову заяву. Ми продовжимо обговорювати з Ізраїлем його реакцію на останню атаку Ірану», - сказала вона.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 8 жовтня обговорив нагальну воєнну ситуацію:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.