Віктор Пинзеник: В Україні зростає дефіцит бюджету і посилюється практика жити у борг

pinzenik1

 
Минулий рік був роком «блукань між стабільністю і добробутом». Судячи по закликах, нас вели то до одного берега, то до іншого, але так і не привели ні до стабільності, ні до добробуту. Про це заявив народний депутат від фракції «УДАР» Віктор Пинзеник, підбиваючи економічні підсумки року, що минає.


«Попри щоденні заяви уряду про економічне зростання, економіка України пішла на спад. Вже другий квартал поспіль виробництво перебуває в мінусі. Позитивна динаміка економіки, на жаль, уже в минулому. Доводиться говорити про загострення серйозних, фундаментальних проблем в Україні. Відновлена тенденція зростання дефіциту бюджету та посилюється практика жити у борг. (Станом на 1 грудня ц.р. розмір державного (прямого і гарантованого) боргу перевищує 500 млрд. грн.). Можливості його обслуговування у нинішньому році значно погіршилися, бо урядові все складніше позичати кошти», - зазначив Віктор Пинзеник.

За словами нардепа, рік не додав оптимізму інвесторам. І серйозним чинником ризиків залишається проблема з обмінним курсом.

«При наявних дисбалансах і за відсутності необхідних професійних дій важко спрогнозувати яким буде курс. Це не дозволяє реалізувати фундаментальну річ для будь-якої економічної діяльності – співставити доходи і видатки, - відзначив Пинзеник. - Не є проблемою знайти гроші. Вони є в Україні, у світі. Але для того, щоб вони працювали на українську економіку, потрібно усунути загрози фінансовій стабільності, ліквідувати старі та постійно наростаючі нові ризики».

Політик підкреслив, що 2012 рік не став таким необхідним країні проривом, повідомляє пре-служба партії «УДАР».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.