​Парламент Великобританії мусить схвалити процедуру виходу з ЄС - рішення Верховного суду

Верховний суд Великобританії виніс у вівторок рішення, згідно з яким парламент мусить схвалити плани про початок процедури виходу країни зі складу Європейського Союзу. За це рішення проголосували вісім суддів, проти – три, повідомляє «Голос Америки».


Голова Верховного суду Дейвид Ньюберґер повідомив про рішення, кажучи, що воно основане на погляді, що вихід з ЄС відокремить джерело британських законів і змінить права, якими користуються британські громадяни.

Уряд прем’єр-міністра Терези Мей хотів, щоб вона могла вдатися до виконавчих повноважень і покликатись на статтю 50 договору про ЄС, щоб розпочати процедуру виходу. Генеральний прокурор Англії і Уельсу Джеремі Райт заявив після рішення Верховного суду, що уряд виконає його і «зробить усе, щоб запровадити його в життя».

Торік на референдумі британські виборці невеликою більшістю голосів вирішили, що країна повинна вийти зі складу ЄС.

Райт заявив у вівторок, що рішення виборців тепер – це політична, а не юридична справа.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.