​У спецпрокурора Мюллера ще є питання до Манафорта - як російська розвідка проводила мікронацілювання на виборців

7 та 13 березня два суди в США призначили Манафорту загальне покарання у 7,5 років ув'язнення, а також штрафи та конфіскацію майна на мільйони доларів за звинуваченнями у банківському та податковому шахрайстві та роботі в якості лобіста на українських клієнтів без реєстрації. Все ж, можливо, слідство, яке веде спецпрокурор США Роберт Мюллер, ще має питання до Пола Манафорта. Про це пише аналітик Наташа Бертран у статті для The Atlantic, повідомляє «Голос Америки».


Під час слухань суддя Емі Берман з Вашингтонського суду заявляла, що Манафорт «навмисно неодноразово робив неправдиві заяви» стосовно особи, яку спецслужби США пов'язують з російською розвідкою – Костянтином Кілімніком.

Це питання – важливе для слідства спецпрокурора Мюллера. Під час зустрічі Манафорта з Кілімніком, що відбулась в серпні 2016 року, як видно з оприлюднених судових документів, йшлося про Україну. За інформацією преси, могло йтись про пропозицію так званого «мирного плану» для України.

«Важко уявити, щоб щось таке вибухове, важливе для місії слідства не було застосовано для звинувачень проти когось (Манафорта, або когось іншого), або у звіті», - сказала The Atlantic Мімі Рока, колишній федеральний прокурор Південного району Нью-Йорка. Вона також привернула увагу до того, що інформацію про цю зустріч не було оприлюднено спецпрокурором – це було зроблено випадково. Можливо, Мюллер «зберігає цю інформацію для чогось іншого», припускає екс-прокурор.

15 березня спецпрокрор Мюллер подав клопотання про перенесення розгляду справи колишнього бізнес-партнера Пола Манафорта Ріка Ґейтса. Слідству потрібно ще 60 днів, бо Ґейтс ще співпрацює з прокурорами у «декількох слідствах», йдеться в поданні.

Прохання про відстрочку може бути пов'язане з зустріччю з Кілімніком, вважає екс-вископосадовець Пентагону Майкл Карпентер.

«Манафорта спіймано, то з чим Ґейтс тепер допомагає Мюллеру? Я гадаю, це стосується надання Костянтину Кілімніку приватних даних опитування Трампа і є ключем того, як російська розвідка проводила мікронацілювання на американських виборців», - написав Карпентер у Twitter.

Пол Манафорт. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.