​Суд відхилив запит Білого дому про заборону публікацію книги радника Трампа Джона Болтона

Федеральний суддя відхилив запит Білого дому щодо заборони публікації книги колишнього радника президента США з національної безпеки Джона Болтона. Книга «Кімната, де це сталося» - це мемуари Болтона, в яких він описує свою роботу в Білому домі та як адміністрація приймала важливі рішення щодо міжнародної та безпекової політики, повідомляє «Голос Америки».


Зокрема, у книжці колишній радник з нацбезпеки звинувачує президента США Дональда Трампа у готовності поступитися національними інтересами заради власної політичної вигоди.

«У той час, як односторонній виклад Болтона викликає серйозні занепокоєння щодо нацбезпеки, уряд не встановив, що судова заборона є доречним засобом правового захисту», - йдеться в ухвалі суду.

Суддя Ройс Ламберт зазначив, що запит від Міністерства юстиції США щодо тимчасової заборони на публікацію надійшов після того, як книгу надрукували, а її примірники розіслали по країні напередодні її офіційної презентації, що запланована на 23 червня.

Суддя звернув увагу на те, що Болтон не отримав офіційне заключення уряду США щодо того, чи містить його книга секретні матеріали.

«Взявшись за публікацію книги без отримання згоди з боку служб розвідки держави, Болтон, можливо, завдав непоправної шкоди країні» - відзначив суддя.

Утім, за словами Ройса Ламберта, - зважаючи на те, що книга вже надрукована, а книгарні готові до презентації, зараз із цим вже складно щось зробити.

На рішення суду відреагував також Дональд Трамп: «Велика судова перемога над Болтоном. Очевидно, коли книжку вже випустили і злили багатьом людям та медіа, шанований суддя не міг нічого зробити, щоб зупинити це. Але він зробив сильні заяви щодо грошей та порушення таємниці».

Як видається, президент США також натякнув на можливість позову щодо книги.

«Болтон порушив закон - йому на це вказали та засудили за це, це значна ціна. Йому подобається скидати на людей бомби (Болтона називають військовим яструбом та прихильником війни з Іраном та ін.- прим. ГА) та вбивати їх. Тепер бомби посипляться на нього!», - твітував президент США.

Нагадаємо, напередодні Міністерство юстиції США звернулось до суду з проханням зупинити публікацію мемуарів Джона Болтона. В адміністрації президента стверджують: Болтон порушив угоди про нерозголошення і ставить під загрозу національну безпеку.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.