У Києві Держтехногенбезпека незаконно перевіряє підприємців-спрощенців

prokuratura obolon

 
Шевченківський райвідділ Держтехногенбезпеки у м. Києві проводить незаконні перевірки підприємців-спрощенців та безпідставно втручається в їх господарську діяльність.


Про це засвідчила перевірка, проведена прокуратурою району у Шевченківському РВ ГУ Держтехногенбезпеки у м. Києві.

Прокурорською перевіркою встановлено, що фахівці районного відділу Держтехногенбезпеки у минулому році незаконно перевірили 228 об’єктів, з яких оздоровчий комплекс «Рив’єра», студія зачісок ПП «В.Тарасюк», асоціація «Український Вернісаж» та ще господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування.

На цей рік вони безпідставно запланували перевірити 510 підприємців, з яких є об’єкти з середнім та низьким ступенем ризику, підприємства, що припинили свою діяльність або змінили місце знаходження.

Особливості здійснення державного нагляду (контролю) щодо підприємців-спрощенців визначено Законом України «Про особливості здійснення держаного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності».

За законом перевірки підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування, дозволено проводити органам СЕС, Пенсійного фонду України та органам захисту прав споживачів за скаргами споживачів.

Іншим органам державного контролю заборонено здійснювати контрольні заходи у сфері господарської діяльності підприємців-спрощенців.

За результатами перевірки прокуратура Шевченківського району Києва внесла подання начальнику Шевченківського РВ ГУ Держтехногенбезпеки у м. Києві з вимогою виключити з плану перевірок на 2013 рік 510 підприємців-спрощенців, скасувати приписи, внесені за результатами незаконних перевірок у оздоровчому комплексі «Рив’єра», студії зачісок ПП «В.Тарасюк», ОГТС «Асоціація «Український Вернісаж», та притягнути до відповідальності винних посадовців.

Нагадаємо, що у прокуратурі Шевченківського району Києва постійно діє телефон гарячої лінії для представників малого та середнього бізнесу, по якому можна звернутися до прокуратури з приводу незаконного втручання в господарську діяльність та тиску з боку органів державного контролю. Телефон гарячої лінії: 569-38-32, повідомляє прес-служба прокуратури Шевченківського району міста Києва.



Коментарі

  +0 #1 Гость 15 февр. 2013 г., 10:13:05
А что там за приписы? В этих оздоровительных комплексах может быть всё, то угодно. Может у них проводка в воде? Кто их должен проверять? Недавно в Киеве в сауне из подвешенной емкости с холодной водой, на парня хлынул кипяток и были ожоги. Кто проверяет их оборудование? Наш "бизнес", если не пугать, так они вообще оборзеют. Одно дело, когда просто вымагают. И другое дело, когда оборудование поломано, а они людей обслуживают.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.