171 млн грн стягнула прокуратура через суд на користь державного банку

prokuratura obolon

 
Господарський суд задовольнив позов прокуратури Оболонського району Києва та стягнув з ПП «Русь-95» на користь ПАТ АБ «Укргазбанк» 171 млн грн за рахунок реалізації нерухомого майна боржника.


Прокурорською перевіркою встановлено, що право власності на нерухоме майно, на яке судом звернено стягнення, було визнано у 2010 році за ПП «Русь-95» на підставі рішення Фастівського міжрайонного суду Київської області.

Як з’ясувалося, нерухоме майно було передано судом у власність ПП «Русь-95» за борги ТОВ «Святослав», яке визнано банкрутом та стосовно якого відкрито ліквідаційну процедуру.

Натомість, право власності ПП «Русь-95» було визнано на майно, яке перебувало у банківській заставі, оскільки попереднім його власником воно було передано в забезпечення зобов’язань за кредитним договором.

Встановлено, що ТОВ «Святослав» у 2008 році було отримано в ПАТ АБ «Укргазбанк» кредит у розмірі майже 103 млн грн та в його забезпечення укладено договір іпотеки, за яким в заставу передано майже два десятки приміщень загальною площею близько 6 тис. м2, які знаходяться у Києві та Київській області.

ТОВ «Святослав» умови кредитного договору не виконано та розмір заборгованості складає 171 млн грн, з яких 103 млн грн – заборгованість за кредитом, 68 млн грн – відсотки за його користування.

За законодавством у разі невиконання зобов’язання, забезпеченого заставою, банк набуває право звернення стягнення на предмет застави.

Оскільки ПАТ АБ «Укргазбанк» є державною установою, частка держави в статутному капіталі якого становить 93%, а заставлене майно перейшло у власність ПП «Русь-95», прокуратура Оболонського району Києва заявила позов до суду про стягнення 171 млн грн кредитного боргу за рахунок реалізації майна ПП «Русь-95».

За рішенням Господарського суду м. Києва позов задоволено та способом реалізації майна визначено прилюдні торги. Київський апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури району та залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Згідно з вимогами Закону України «Про іпотеку» у разі переходу права власності на предмет іпотеки від іпотекодавця до іншої особи, іпотека є дійсною для нового власника майна, навіть у тому випадку, якщо до його відома не доведена інформація про обтяження майна іпотекою.

Особа, до якої перейшло право власності на предмет іпотеки, набуває статус іпотекодавця і має всі його права і несе всі його обов’язки за іпотечним договором, повідомляє прес-служба прокуратури Оболонського району міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.