Кличко пояснив, чому 65 відсотків киян залишилися без гарячої води

klichko voda

 
В опалювальний сезон проблем із гарячим водопостачанням та опаленням у Києві не буде. Про це в ефірі Першого національного телеканалу заявив Київський міський голова Віталій Кличко, передають «Конфлікти і закони».


«На жаль, 65% киян залишилися без гарячої води. Це вимушені заходи, до яких вдалися через те, що Росія перестала постачати газ до України. Газу внутрішнього видобутку, на жаль, мало, тому згідно з рішенням Кабміну він закачується до газосховищ, щоб взимку була гаряча вода та опалення», - наголосив Кличко.

Мер Києва зазначив, що у зв’язку з масовим встановленням бойлерів зросте навантаження на електрокомунікації столиці. «Електромережі Києва функціонують добре, проте я закликаю киян перевірити електромережі в своїх оселях, і ЖЕКам дав доручення зробити це у будинках, щоб переконатися, що взимку ніяких позаштатних ситуацій не виникне. Кияни можуть встановлювати бойлери, але потрібно проконсультуватися з ЖЕКами, щоб уникнути перенавантажень мережі. Разом з тим, бойлери невеликих потужностей можна ставити без погодження», - зазначив міський голова.

За словами Кличка, за кілька місяців, які залишилися до початку опалювального сезону, неможливо перевести усі котельні міста на інші джерела палива. «Модернізацію не можна провести за місяць чи за два. Це високотехнологічний процес, який займає чимало часу. Разом з тим, у Києві є низка станцій, які можуть працювати не тільки на природному газові, а й на вугіллі чи мазуті», - додав він.

Віталій Кличко підкреслив, що Україні вкрай важливо розвивати альтернативні джерела енергії, враховуючи позитивний досвід європейських країн. «Ми звикли, що у нас завжди є дешевий газ. Проте, нам потрібно залучати енергозберігаючі технології і наближатися до європейських стандартів. Одним із альтернативних видів енергії є, зокрема, і використання біогазу. Це один з напрямків, який ми повинні розвивати. Сьогодні це не є масовим явищем, але завдяки інвесторам, на сьогодні уже встановлено кілька блоків, які можуть постачати електроенергію для мікрорайону з населенням у 10 тисяч осіб», - наголосив Віталій Кличко.



Коментарі

  +1 #1 тор 4 авг. 2014 г., 20:57:03
остальные 35 % Печерск. В этом, отдельно взятом регионе законы не действуют
  +1 #2 Лох 4 авг. 2014 г., 21:16:15
Да все правильно, кто голосовал за Кличко (Харьковский, Печерск, Березняки) по сей день с горячей водой!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.