Кличко доручив скласти список порожніх приміщень, які б були альтернативою для торгівців у МАФах

spisok primischen

 
Мер Києва Віталій Кличко дав доручення очільнику Деснянського району скласти список будівель, де наявні порожні приміщення на перших поверхах, які можна передати в оренду представникам малого і середнього бізнесу для здійснення торгівлі. Про це заявив Кличко під час інспекції міста за участі голів райдержадміністрацій Києва на Троєщині, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Київського голови.


У Деснянському районі почали прибирати місця найбільшого скупчення незаконних МАФів, зокрема по вулиці Бальзака, 64. Власники МАФів і працівники кіосків чинять опір, водночас місцеві мешканці скаржаться на нелегальні кіоски і просять їх прибирати. «Незаконні МАФи, які вбивають малий бізнес, що працює чесно і законно, будуть прибиратися, незважаючи на опір власників. Ситуація тут наступна - з одного боку ті, хто працюють у МАФах, вимагають їх не чіпати. З іншого - місцеві мешканці вимагають очистити мікрорайон від кіосків. Ми наведемо лад, жодних наливайок і захаращеності тут не буде!» - наголосив Віталій Кличко.

Мер відзначив, що у місті вже прибрали велику кількість незаконних МАФів - близько 4 тис. І ця робота триватиме, тому що Київ має бути чистою і комфортною столицею, а не містом-базаром.

Водночас керівник Депаратамту благоустрою Дмитро Білоцерковець відзначив, що власниками незаконних МАФів на Бальзака переважно є колишні прокурори і силовики часів януковича. «Власники МАФів намагаються втягнути столичну владу у протистояння з тими, хто орендує МАФи, з продавцями. Власники незаконних МАФів, по суті, обкладали даниною малий і середній бізнес. А власники тут - це колишні прокурори і міліціонери епохи януковича. І відповідальність повинні нести саме вони, які незаконно здавали кіоски в оренду і таким чином обманювали дрібний бізнес», - зазначив Білоцерковець.

«На багатьох перших поверхах приміщень написано «оренда». Незаконні МАФи і пересувні кав'ярні демпінгують ціни, тим самим вбиваючи малий бізнес», - відзначив Кличко.

Також мер доручив очільнику Деснянського району скласти список будівель, де наявні порожні приміщення на перших поверхах, які б можна було надати в оренду підприємцям як альтернативу кіоскам. «Я дав завдання керівнику району надати торгівцям список всіх вільних приміщень району, куди вони можуть переїхати і зайнятися торгівлею. Київ не повинен бути базаром», - підкреслив Кличко.

Крім того, мер доручив очільнику Деснянського району ліквідувати стихійне сміттєзвалище біля будинку по вулиці Милославська, 2. «Я неодноразово звертався і хочу наголосити щодо встановлення достатньої кількості баків для сміття. Ми бачимо звалище - це приклад того, що люди, не маючи можливості викидати сміття у призначені баки, кидають його, де завгодно. Потрібно створити умови, поставити спеціальні баки, контейнери. І вивіз сміття влітку повинен бути щоденним, а не два рази на тиждень. А також прошу голів районів прибрати всі міста відпочинку!» - звернувся до голів райдержадміністрацій Київський міський голова.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.