Маємо зупинити апетити «Київенерго»

kievenergo borschevskiy

 
«Я нічого не розумію: божевільний я, чи всі навколо мене»

(А.Ейнштейн)

Ціни скачуть. Життя дорожчає. «Чорні полковники» домашнього розливу затягують зашморг на шиї людини соціальної. Вигадують нові податки, нові тарифи. І серед тих, до кого у громадян великі претензії - знаходиться, наче у відокремлені від суспільства, публічне акціонерне товариство «Київенерго».

Мешканці столиці України давно звикли до «сюрпризів» від ПАТ «Київенерго», яке поки користується дивною поблажливістю від влади країни та Києва. Нерідко дії енергетиків ставлять людей у цейтнот, якщо не сказати більше: у безвихідь! Як на мене, бізнес-діяльність працівників ПАТ «Київенерго» не відзначається прозорістю та має відтінки антиконституційної і антинародної. Так, я не помилився. Адже якщо проаналізувати окремі статті Конституції України, Концепцію і Закон «Про національну безпеку», приблизно такі висновки напрошуються, щоб якось відобразити сьогодення цієї бізнес-структури. Є протиріччя, неузгодження. Це небезпечний синдром. Чи можна назвати нормальним явище, що понад 700 міських будинків залишаються нині без гарячої води? А чому періодично в окремих районах відмикалася електроенергія?... Ціни підвищують, а перерахунки людям за не надані послуги чомусь не скрізь роблять.

Обґрунтованість підняття нових тарифів на електроенергію, гарячу воду і теплопостачання мають перевірити у Генеральній Прокуратурі і Контрольно-ревізійному управлінні Міністерства фінансів, а також свої висновки з цього приводу повинна зробити і Київська міська держадміністрація, яка є своєрідним гарантом соціальної захищеності і добробуту киян. Але піком останніх зловживань явилися нові платіжки киянам з міфічними боргами за централізоване опалення. Наприклад, такі квитанції отримали мешканці 16-ти поверхового житлового будинку по вулиці Теодора Драйзера 14/33.

Згідно письмових роз’яснень із ПАТ «Київенерго», комунальне підприємство «Головний інформаційно-обчислювальний центр» м. Києва з «технічних причин» помилково виставлено невірну суму до сплати за послугу з централізованого опалення у листопаді 2015 року. Тому у червні 2016 року (тобто через … 8 місяців !!) у Київенерго зробили дивні перерахунки і за новими схемами нарахували людям борги на різні суми. Дурнями вважають всіх – тільки не самих себе. Начебто цифрові показники за спожиту електроенергію у листопаді минулого року передавали в інформаційно-обчислювальний центр не представники «Київенерго», а вигадувалися самими фахівцями центру. Ганебний спектакль, схожий на злу казку.

Я звернувся з офіційним журналістським запитом до керівництва «Інформаційно-обчислювального центру» м. Києва з проханням підтвердити або ж спростувати вищезгадані факти. Поки відповіді немає, певно, немає очевидно конкретних доказів. Очевидно, цілком закономірно, що нинішня дивна бізнес-діяльність ПАТ «Київенерго» отримала й отримує нищівну критику в засобах масової інформації та серед широких верств населення, які шоковані зухвалими фінансовими апетитами енергетиків. Дивіться, панове, не проковтніть остаточно свою совість, честь, імідж, репутацію !...

Заслуговують на увагу громадськості і владних інституцій наступні матеріали: «Понад 700 будинків залишилися без гарячої води» (сайт «depo Київ»), «Кияни скаржаться: Київенерго нараховує штучні борги» («Страйк» -перший соціальний портал), «Київенерго наживається на субсидіях» (інформ. портал « Znaj.ua»), «Як Київенерго «нагріває» киян» - сайт «Стоп.Откат»), «Кияни відмовляються платити компанії Ахметова «криваві гроші» - телеканал «ZIK»). Цей перелік ганьби можна продовжувати…

Чи знають про це все у державних владних кабінетах та у структурах правоохоронної системи, у Верховній Раді України?.. Є думки й пропозиції, що «Київенерго» потрібно повернути у комунальну власність Києва. Адже нормальна соціальна людина ніколи не зможе примиритися з фактами отаких «послуг» та опіки від згаданої структури.

Хворобливу свідомість інтелігента відвідує крамольна думка: невже треба було отримати незалежність, щоб упевнитися потім у власному безсилі, яке не дає гарантій у протистоянні з олігархічними бізнес-структурами, що претендують на роль удільних князівств ? Невже Костомаров і Куліш мали рацію, коли говорили про державну неспромогу українців?

Олександр Борщевський, Лауреат золотої медалі і премії «Незалежність» Київської організації Національної спілки журналістів України, головний редактор журналу «Світ єдиноборств»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.