​У Києві затримали групу шахраїв, які кілька разів продали неіснуючу квартиру

Зловмисники підробили документи на право власності на помешкання у новобудові. При спробі вдруге продати квартиру за понад мільйон гривень, їх затримали. Кримінальне провадження розслідується за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах або організованою групою, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Голосіївське управління поліції у травні 2017 року розпочало кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України за фактом підроблення документів на право власності на квартиру у новому будинку на провулку Коломийського.

Слідчі відразу надали запити до різних установ для перевірки справжності документів та вже здійснених оборудок, паралельно працівники карного розшуку проводили оперативно-розшукові заходи щодо осіб, причетних до імовірної афери.

Згодом правоохоронці встановили: новобудова належить банку, який на цей час перебуває на стадії ліквідації. Зловмисники скористалися тим, що будинок постійно не перевірявся, нові мешканці не з’являлися, ремонти ніхто не робив. Вони підробили інвестиційні договори і внесли до реєстру замість однієї квартири – дві, нібито розділивши її, і відразу розпочали пошук охочих придбати «квадратні метри» у столиці. Продали одну із «нових» квартир, а з плином кількох місяців знайшли покупця на друге неіснуюче помешкання. При цьому покупцям шахраї показували одну і ту ж квартиру площею майже 100 квадратних метрів.

Під час оформлення договору іпотеки працівники Голосіївського управління поліції та відділу боротьби з майновими злочинами у державному секторі та шахрайством управління карного розшуку затримали трьох осіб, які, використовуючи завідомо підроблені правовставнолюючі документи, під приводом продажу житла намагалися заволодіти 40200 доларів США.

Слідчо-оперативна група задокументувала правопорушення, вилучені документи та інші речові докази направила на експертне дослідження.

У ролі власника неіснуючого помешкання виступав 39-річний уродженець Криму. Йому оголошено підозру у скоєнні шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах, та затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Згодом за поданням слідчих суд арештував його. Двоє інших фігурантів: ріелтор – 29-річний уродженець Донецької області, на цей час мешканець Києва, та 60-річний киянин – активний учасник події. Їх обізнаність та участь в афері перевіряється.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.