Тимошенко просить FATF розслідувати злочинно нажиті капітали Януковича

timoshenko fatf

 
Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася до Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) із заявою про необхідність розслідування фактів корупції та відмивання грошей режимом Віктора Януковича.

"Юлія Тимошенко напередодні підписала заяву до FATF – це міжнародна організація, яка займається боротьбою з відмивання брудних грошей, і відповідно у прокуратури декількох європейських країн з проханням розібратися з тою масовою корупцією, яка відбувається з українським бюджетом конкретними українськими можновладцями, після чого гроші перекачуються з фіктивних підприємств, а потім осідають на рахунках компаній тих самих українських можновладців", - пояснив схему відмивання грошей режимом Януковича захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

За його словами, у заяві Юлії Тимошенко, зокрема, йдеться про приватизацію компанії "Укртелеком", про придбання так званих "вишок Бойка" та про інші аналогічні резонансні оборудки вартістю у мільярди доларів.

Як відомо, міжурядова організація FATF (Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей) була створена в 1989 році за рішенням "Великої сімки". Зараз до FATF входить 35 країн і дві міжнародні організації.

Головною метою діяльності FATF є розвиток і впровадження на міжнародному рівні заходів і стандартів з боротьби щодо відмивання грошей. FATF відслідковує процеси імплементації таких заходів, вивчає способи і техніку відмивання грошей, розробляє превентивні та запобіжні заходи, сприяє загальносвітовій імплементації стандартів боротьби з відмиванням грошей.

На початку діяльності FATF пріоритетним напрямком було визначено боротьбу з відмиванням доходів, отриманих від торгівлі наркотиками. Зараз сфера діяльності організації розширена. FATF розробляє рекомендації для країн щодо боротьби з корупцією, перевіряє виконання державами заходів для боротьби з відмиванням грошей, а також відстежує та розробляє контрзаходи загальносвітовим методам і схемам відмивання злочинно нажитих капіталів.

Нагадаємо, що Україна перебувала в "чорному" списку FATF з 2002 по 2004 рік і потім у 2010 році знову потрапила до нього як країна, яка недостатньо бореться з відмиванням грошей. 29 жовтня 2011 року Україну було виключено з "чорного списку" організації, повідомляє byut.com.ua.

 



Коментарі

  +0 #1 Вова 9 мая 2012 г., 13:30:32
По-моему, у уголовницы Тимошенко паранойя, она бредет отмыванием грязных денег в Украине, которое она с Лазаренко начала, будучи в ЕЭСУ. Лазаренко сидит в тюрьме США за отмывание, Тимошенко напрашивается на новое дело по отмыванию, хотя уже осуждена на 7 лет. Вольному воля, а уголовнице новый срок в 12 лет. Продолжай писать....

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.