ЄС не буде розмінюватися цінностями у справі Юлії Тимошенко

kovachev

 
Депутат Європарламенту, заступник голови Комітету з питань закордонних справ Андрій Ковачев (група народних партій, Болгарія) заявляє, що Європейський Союз не готовий відмовитися від базових цінностей, у тому числі в справі незаконно засудженої Юлії Тимошенко, при підписанні угоди про асоціацію України. 


"Ще рік тому відносини України з ЄС знаходилися на найбільш просунутої стадії в порівнянні з іншими країнами "Східного партнерства". Цей процес важливий для нас, але ми не можемо йти на компроміси з цінностями, на яких побудований Європейський Союз: демократія, прозорість, верховенство права, підзвітність, свобода слова і політичний плюралізм. Саме тому ми неодноразово висловлювали нашу стурбованість і засуджували вибіркове використання правосуддя у справах таких опозиційних особистостей, як Юлія Тимошенко і Юрій Луценко", - сказав Андрій Ковачев в інтерв'ю проекту euplus.info.

За його словами, вікно можливостей для України було відкрито угодою про асоціацію та співпрацею з ЄС у галузі реформ у сфері демократизації, повноцінно функціонуючої ринкової економіки та верховенства права. "Європейські інституції, в тому числі і Європарламент, неодноразово підтверджували європейську перспективу України і позитивно співпрацювали, щоб стимулювати необхідні реформи для забезпечення вільних і чесних виборів і залучення українського суспільства. Це партнерство є вигідним і для ЄС, і для України", - пояснив євродепутат. 

Андрій Ковачев підкреслив, що висновки Ради закордонних справ ЄС, також як і резолюція Європарламенту від 13 грудня, надсилають владі України чіткий загальний сигнал із закликом до прогресу в трьох сферах: посилення демократії і увага до питань, які викликали занепокоєння під час виборів; верховенство права і ситуація лідерів опозиції, які перебувають у в'язниці; а також - реформи, передбачені Порядком денним асоціації.

"Європейський парламент давав рекомендації Україні, зокрема, у своїх резолюціях в жовтні і листопаді 2011 року. Шкода, що після парламентських виборів у жовтні цього року ми повинні були ще раз згадати і наголосити на них", - додав він. 

"На минулому тижні Рада ЄС і Європарламент підтвердили свої очікування від влади України. ЄС, зокрема, ще раз заявив про готовність виконати свої зобов'язання, як тільки влада України продемонструє рішучі дії і видимий прогрес у трьох проблематичних сферах", - зазначив Андрій Ковачев. 

Як відомо, Рада Європейського Союзу у своїх висновках від 10 грудня визначила умови для продовження переговорів з владою України про перспективи підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом. 

"Рада знову заявляє про свою рішучу стурбованість з приводу політично мотивованих вироків членам колишнього уряду після судових розглядів, які не відповідали міжнародним стандартам справедливого, прозорого та незалежного правового процесу, у результаті якого, на жаль, лідери опозиції були позбавлені можливості брати участь у парламентських виборах" , - йдеться у висновках Ради ЄС. 

Рада ЄС високо оцінила зусилля місії спостерігачів Європейського парламенту в Україні у складі екс-президента Європарламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського. "Рада ЄС очікує, що влада України усуне випадки політично мотивованого переслідування без затримки, а також здійснить подальші кроки з реформування судової системи для запобігання таких випадків у майбутньому", - наголошується в документі. 

"Рада наголошує на важливості чітких зобов'язань влади України щодо якнайшвидшого виконання всіх рішень Європейського суду з прав людини, а також рекомендацій Ради Європи, пов'язаних з умовами утримання та медичної допомоги особам, які перебувають в ув'язненні", - йдеться у висновках Ради Євросоюзу. 

Європейський парламент у резолюції щодо України від 13 грудня підтримав висновок Ради ЄС і закликав владу України "звільнити і реабілітувати жертв політичних репресій стосовно опонентів, в тому числі Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших", повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.