Венді Шерман: У справах Юлії Тимошенко та Юрія Луценка не було правосуддя

sherman

 
Заступник державного секретаря США Венді Шерман заявляє, що Сполучені Штати і Європейський Союз переконані у відсутності правосуддя у справах колишніх українських урядовців Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.


"Я знаю, що в Україні існують різні думки щодо справи Тимошенко та інших – але у США та в ЄС ми впевнені, що у цих справах не було правосуддя. Ми очікуємо, що Україна перегляне ці справи і вони будуть вирішені", – сказала Венді Шерман в інтерв'ю Радіо Свобода.

Заступник державного секретаря США наголосила на важливості вирішення владою України питання вибіркового переслідування. "Ці справи – у центрі уваги і Сполучених Штатів, і наших європейських партнерів. Це надзвичайно важливо, щоб ці справи були вирішені, щоб в Україну повернулось верховенство права, щоб політичні опоненти не стикалися з переслідуваннями і вибірковим правосуддям", - зазначила вона.

Відповідаючи на запитання про можливість запровадження з боку США санкцій проти деяких українських чиновників, заступник держсекретаря заявила, що на даний час пряма взаємодія між американськими й українськими політиками, урядовцями має більший ефект. "Власне, тому я у ці дні перебуваю у Києві – я розмовляю з українцями, слухаю їхні думки, дивлюсь, яким вони бачать майбутнє України. Україна – це суверенна держава, яка має потужний економічний і людський потенціал. США, як партнер України, сподівається на її успішне майбутнє", – підкреслила Венді Шерман.

Як відомо, в середині січня 2013 року в Конгресі США за ініціативою Марсі Каптур зареєстровано проект ще однієї резолюції по Україні щодо звільнення незаконно засуджених екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Палата представників вимагає від уряду України негайно звільнити всіх політичних ув'язнених, забезпечити належне медичне обслуговування для всіх ув'язнених. Палата представників вимагає дотримання Україною принципів демократії та верховенства права, поваги прав людини, свободи преси, а також захисту свободи слова та права на мирні зібрання" , - йдеться в проекті резолюції.

Нагадаємо, 22 вересня 2012 року Сенат США схвалив резолюцію, запропоновану сенатором-республіканцем Джеймсом Інхофом у співавторстві з сенатором-демократом Диком Дурбіним, і закликав Державний департамент США запровадити санкції відносно посадових осіб України, причетних до політичного переслідування Юлії Тимошенко.

"Сенат закликає Державний департамент запровадити візові санкції щодо осіб, відповідальних за позбавлення волі Юлії Тимошенко і жорстоке поводження з нею, а також за засудження інших політичних лідерів, пов'язаних з Помаранчевою революцією 2004 року", - йшлося в резолюції.

Крім того, Сенат закликав уряд України звільнити Юлію Тимошенко, забезпечити їй належний доступ до медичної допомоги. Сенат США також відзначив, що подальше утримання Юлії Тимошенко в тюрмі ставить під загрозу відносини між США і Україною, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.