Відкритий лист Посла України у Республіці Хорватія Олександра Левченка Послу Російської Федерації в Хорватії Анвару Азімову

levchenko

 
Ваша Високоповажносте!

Визнаю, що був здивований, отримавши Ваше запрошення на прийняття з нагоди Дня російської дипломатії. Росія де-факто веде проти України війну, в якій загинули тисячі моїх співвітчизників, окупувала наш Крим і частину Донбасу, а російська дипломатія, у тому числі й Ви особисто, самовіддано цю агресію виправдовує.

Звичайно, я міг би залишити Ваше запрошення без відповіді, але дипломатія, незважаючи на всю свою куртуазність, це хитра гра. Я не хочу давати привід, аби про мене говорили, що я відхилив протягнуту руку «дружби і примирення», а тому вирішив публічно пояснити, чому не можу прийняти Ваше запрошення на святкування. Якби я його прийняв, то тим самим по суті визнав би окупацію Росією українських територій, принизив би і себе, і свою Батьківщину. Тому в запрошенні, яке виглядає, наче дружній жест, я відчуваю приховану зневагу.

Але розставимо крапки над «і». Я за примирення, але не за примирення зі злочином. Я вірю у відновлення дружби між Україною і Росією. Але тільки тоді, коли Росія поверне Україні Крим та інші загарбані території, а всі винуватці агресії постануть перед трибуналом десь у Москві або Гаазі.

До того часу прошу Вас, шановний пане Посол, не переобтяжувати себе надсиланням на мою адресу подібних запрошень.

З повагою
Посол України в
Республіці Хорватія

Олександр Левченко



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.