Росія через «чорний хід» намагається пролізти до ПАРЄ

viktor vovk

 
Вчора ввечері в ПАРЄ відбулися термінові дебати, фактично спрямовані на зондування можливості відновлення прав парламентської делегації Росії після виборів до Державної Думи у вересні цього року. Ця явна провокація відображала бажання деяких європейських країн та політичних сил підготувати ґрунт для зняття санкцій та протягування Росії назад в ПАРЄ «через чорний хід» на сесії вже у жовтні або у січні.


При цьому вона була прихована під дебати ПАРЄ про необхідність діалогу, що позірно мали досить нейтральну назву «Щодо підтвердження ролі Асамблеї як загальноєвропейського форуму для міжпарламентського діалогу та співпраці».

Наводжу переклад з англійської свого тексту виступу щодо неприйнятності та безперспективності протягування політики умиротворення агресора під виглядом необхідності діалогу.

«Пане Президенте, шановні колеги!

Тема сьогоднішньої дискусії на поверхні звучить абсолютно легітимно і правильно. Я вважаю, однак, що шановні члени цієї Асамблеї повинні бути чесними і щирими один з одним і мають визнати, що ці дебати в значній мірі були спровоковані намірами майбутнього відновлення прав російської делегації у цій Асамблеї через чорний хід.

Будь-якій людині доброї волі очевидно, що діалог і співпраця вимагає наявності двох сторін, які обидві готові говорити чесно та поділяють спільні цінності. У випадку нинішньої Росії ми маємо агресивний хижацький режим, який прагне використовувати формальний діалог для шахрайства та отримання переваги над своїми зовнішніми опонентами.

На жаль, деякі європейські політики часто займаються видаванням бажаного за дійсне та самообманом, сприймаючи Росію Путіна як нормальну країну і припускаючи, що вона буде слідувати правилам, які діють у цивілізованому світі. Вони мають справу з шахраєм, але з якоїсь дивної причини, знову і знову, наївно сподіваються, що Росія буде грати за правилами. Тоді як насправді Росія дуже добре вміє гратися з правилами.

Я вважаю, що однією з головних цілей ініціювання цієї дискусії було те, щоб послати невірний сигнал росіянам, що після виборів у вересні в ПАРЄ може й не бути опозиції скасуванню запроваджених раніше санкцій та відновленню повноважень російської делегації.

Не робіть помилки. Адже це може призвести до підриву та руйнування самих основ цієї організації, яка заснована на цінностях, повністю знехтуваних і зневажених Росією.

Я також вважаю, що саме поняття діалогу спотворюється деякими політиками та використовується з метою приховати свою політику умиротворення агресора.

Прагнення до миру на основі умиротворення російського агресора може принести користь європейцям в короткостроковій перспективі, але стратегічно Європа програє. Ця політика тільки показує слабкість і готовність поступитися залякуванню, а, отже, заохочує агресора до подальших дій і підживлює потенціал для більшої війни в Європі.

Історія довела, що спроби умиротворення не працюють. Крім того, вони провокують агресора і призводять до розпалювання війни.

Я закликаю Асамблею зупинитися у сповзанні вниз цим небезпечним шляхом під прикриттям закликів до діалогу.

Дякую.

Віктор Вовк, Україна, група «Європейських консерваторів»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.