​Трамп обговорював з росіянами звільнення директора ФБР Джеймса Комі

Президент Трамп торкнувся питання звільнення директора ФБР під час зустрічі з міністром закордонних справ росії Лавровим та послом рф Кисляком для того, щоб пояснити, чому йому не вдалося знайти спільні точки дотику з москвою, заявили два топових члена його адміністрації.


«Суть розмови полягала у тому, що його можливість працювати з росією, щоб знайти галузі для співробітництва, обмежена, тому що преса так багато про це говорить», - заявив в інтерв’ю каналу Ей-Бі-Сі радник з питань національної безпеки Макмастер, повідомляє «Голос Америки».

У програмі «Fox News Sunday» Держсекретар Тіллерсон також сказав, що президент намагався донести до росіян, що він тепер «не буде відволікатися через всі ці внутрішні проблеми, які на нас впливають».

Як Тіллерсон, так і Макмастер були присутні під час зустрічі Трампа з російськими чиновниками 10 травня, під час якої обговорювалось питання звільнення Комі, колишнього директора ФБР.

Як повідомляє Нью Йорк Таймс, цитуючи офіційних осіб, знайомих з текстом внутрішнього звіту Білого Дому про зустріч, Трамп назвав Комі «божевільним» та сказав, що його усунення полегшить «величезний тиск», який виник через розслідування справи можливого втручання росіян у президентські вибори 2016 року.

Сенатор-республіканець Джон Маккейн заявив в програмі «Фокс Ньюз Сандей», що у нього забракло слів при надходженні інформації про ремарки Трампа відносно Комі.

«Я не знаю, як це розуміти, я майже не маю слів, тому що я просто не знаю, як хтось може таке сказати», - сказав Маккейн та додав, що президент взагалі не повинен був зустрічатися з російськими чиновниками.

Комі повинен дати свідчення в Конгресі через два тижні. Сенатор-республіканець Марко Рубіо сказав в програмі Сі-Ен-Ен «Стан держави» у неділю, що спитає у Комі, чи колишній директор ФБР колись відчував тиск не виконувати свої обов’язки.

«Якщо будь-який президент спробує перешкодити розслідуванню – будь-який президент, не важливо, хто саме – втрутившись у роботу ФБР, це проблема. І це не лише проблема, це очевидно потенційно може бути визначено як перешкоджання правосуддю, і люди повинні будуть прийняти відповідні рішення», - сказав Рубіо.

Сенатор Рубіо наголосив, що він зробить свої висновки лише після того, як побачить всі докази та почує свідчення від усіх джерел, у тому числі Комі.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.