​Трамп, як собака, знову почав вихиляти хвостом

Президент Дональд Трамп упродовж вихідних оголосив і одразу відступився від своєї пропозиції створити з росією спільний підрозділ для кібербезпеки. Президент спочатку повідомив у Twitter 9 липня: «путін і я обговорили створення непроникного підрозділу з кібербезпеки, щоб хакерство виборів і багато інших негативних речей були захищені…»


Але ідея викликала здивування, негативну реакцію та висміювання в американських політичних колах, включно з провідними представниками Республіканської партії США, повідомляє «Голос Америки».

Сенатор-республіканець Марко Рубіо припустив, що такий крок був би схожим на партнерство з сирійським президентом Башаром Асадом стосовно хімічної зброї.

Республіканський сенатор Ліндсі Ґрем сказав: «Це не найдурніша ідея, яку я будь-коли чув, але дуже близька до того».

Згодом президент Трамп написав інше повідомлення у Twitter: «Той факт, що президент путін і я обговорювали підрозділ з кібербезпеки, не означає, що я вважаю, що це може статися. Це - ні, але припинення вогню може і сталося».

У цьому повідомленні Дональд Трамп вказує на досягнену з російським президентом домовленість про припинення вогню на півдні Сирії.

Сирія була однією з тем, які Трамп і путін обговорювали на першій безпосередній зустрічі, що тривала понад дві години в кулуарах саміту «Двадцятки» у Гамбурзі.

Одразу ж після другого закордонного турне президента Трампа він сам та його соратники назвали поїздку «надзвичайним успіхом».

Керівник апарату Білого дому Райнс Прібас сказав у телевізійному інтерв’ю, що президент був «зіркою» саміту у Гамбурзі.

Сам Дональд Трамп у низці повідомлень у Twitter серед досягнень двосторонньої зустрічі з путіним назвав припинення вогню у Сирії, яке «збереже багато життів», а також зауважив, що твердо стояв у справі санкцій.

«Санкції на моїй зустрічі з президентом путіним не обговорювали. Нічого не буде до вирішення української і сирійської проблем», - писав президент.

Перед тим він процитував колишнього республіканського президентського кандидата Боба Доула про те, що промова Трампа у Польщі була «на віки» і що «американцям треба пишатися відновленням сильного лідерства».

Президент Трамп також наполягав, що він «твердо» розмовляв з путіним про втручання в американські вибори.

Тим часом у росії участь президента путіна у саміті «Двадцятки» та його переговори з президентом США назвали надзвичайно успішними саме для російського керівника.

Критики американського лідера активно поширювали висновки австралійського кореспондента на саміті Кріса Ульмана, який стверджував, що Трамп домігся «ізоляції власної країни, заплутав і відштовхнув союзників та применшив Америку».

За словами Ульмана, Трамп показав, що не має «ні бажання, ні здатності до лідерства у світі».

Інші критики Трампа по обидва боки Атлантики висловлювали сумніви щодо таких кроків як відмова США від участі у Паризькій кліматичній угоді, припускаючи, що це зашкодило репутації Америки, як лідера вільного світу.

Чимало оглядачів висловлюють думку, що найбільшим успіхом турне Трампа був не саміт «Двадцятки», а візит до Польщі та його промова у Варшаві напередодні.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.