​Генсек НАТО заявив про відкритість Альянсу до членства України

Двері НАТО відкриті для України та Грузії. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у ході Міжнародного безпекового форуму Галіфакс, який зараз відбувається у Канаді за участі урядовців, провідних світових експертів у царині безпеки та ін. У форумі бере участь і Україна, повідомляє «Голос Америки».


«Двері НАТО відкриті, і найкращим доказом цього є те, що від кінця Холодної війни і до нинішнього моменту кількість членів НАТО майже подвоїлась. По-друге, ми цього року також отримали нового члена. До нас навесні приєдналась Чорногорія і у НАТО стало 29 членів. Отже двері НАТО відкриті. Звісно ж, для того, щоб стати членом НАТО, необхідно виконати вимоги Альянсу, реформуватись. І Грузія і Україна зараз сфокусовані на реформах, на модернізації оборонних інститутів, боротьбі із корупцією та посиленні демократичних інститутів», - сказав Столтенберг.

«НАТО, Канада, інші союзники допомагають і Україні, і Грузії з імплементацією цих реформ. Зрештою рішення про прийняття, чи неприйняття нових членів приймуть 29 країн-членів НАТО. Ніхто інший не має права втручатись, накласти вето на такий процес. Кожна суверенна країна має право самостійно визначати свій шлях, а НАТО вирішить, чи будемо ми розширюватись чи ні», - відзначив Єнс Столтенберг, відповідаючи на питання про ставлення Альянсу до питання членства України та Грузії.

Членство України у НАТО підтримав і міністр оборони Канади Хардит Саджан.

«Україна не має сильнішої підтримки, ніж вона отримує від Канади. У нас понад мільйон громадян українського походження. Ми надзвичайно чутливо ставимося до того, що зараз відбувається в Україні - до нелегальної анексії Криму, подій на Донбасі. Спочатку треба вирішити ці проблеми і працювати над реформами у збройних силах України, щоб вони зрештою не лише приєднались до НАТО, а стали самодостатніми, що відповідатиме і інтересам самої України», - відзначив міністр оборони Канади.

Саджан також підтвердив, що, за умови вирішення цих проблем, Канада підтримує повноправне членство України у НАТО.

«Ми не можемо забувати про Україну. Там перебувають 200 наших військових. Наші зусилля в Україні не є ізольованими, вони є частиною ширших зусиль, колективного сигналу про стримування, який адресовано росії», - також відзначив Саджан, відповідаючи на питання щодо закордонних безпекових місій Канади.

Єнс Столтенберг. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.