​Роберт Мюллер зацікавився зв’язками українського мільярдера Пінчука з Трампом

Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який розслідує ймовірне втручання росії в американські вибори у 2016 році, взявся тепер за справу виплати $150 тисяч у фонд президента Дональда Трампа з боку українського бізнесмена-магната Віктора Пінчука. Про це повідомляє видання The New York Times, пише «Голос Америки».


«Слідчі зажадали від компанії Trump Organization масив документів про бізнес з іноземними громадянами. Отож, компанія передала документи про пожертвування в розмірі $150 тисяч, яке український мільярдер Віктор Пінчук зробив у вересні 2015 року фонду Дональда Трампа в обмін на 20-хвилинний виступ Трампа через відеозв'язок на конференції в Києві», – пишуть Майкл Шмідт та Меґґі Габерман у статті в газеті NYT.

За даними авторів, гроші були внесені на вимогу особистого адвоката Трампа Майкла Коена. Пожертва Пінчука стала найбільшою, отриманою фондом в 2015 році від будь-кого, крім самого тодішнього кандидата в президенти США.

Колишній начальник підрозділу Податкової служби США Маркус Овенс, що відповідав за оподаткування організацій, назвав внесок Пінчука «незвичайною сумою грошей за таку 20-хвилинну промову». Овенс також вказав, що платіж «цікавий тим, що відбувався під час передвиборчої кампанії і від іноземця, і виглядає як спроба купити вплив».

Виступ Трампа транслювався на конференції «Ялтинська європейська стратегія», яку фінансує Пінчук. З 2014 року цей форум відбувається в Києві. Трамп критикував політику тодішнього президента Барака Обами. «Наш президент не сильний, і він не робить того, що повинен робити для України. путін взагалі не поважає нашого президента», – заявив Трамп.

Автори статті Шмідт та Габерман нагадують, що Пінчук є зятем колишнього президента України Леоніда Кучми, який керував країною з 1994 до 2005 року. Уряд Кучми, пишуть вони, критикували за корупцію, кумівство та вбивство опозиційних журналістів. Газета також відзначає, що до родинного фонду Клінтонів Пінчук з 2006 року пожертвував понад 13 мільйонів доларів США.

В оприлюдненій Фондом Віктора Пінчука заяві зазначається, що вони звернулися до Трампа та інших світових лідерів з проханням допомогти «у сприянні зміцненим та тривалим зв’язкам між Україною та Заходом».

У Фонді Пінчука заявили, що гонорар був у відповідь на «спеціальне прохання Фонду Трампа у вересні 2015 року, коли була ціла низка претендентів на кандидата в президенти від Республіканської партії.

Віктор Пінчук. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.