​New York Times опублікувала запитання, які спецпрокурор Мюллер має намір поставити Трампу

Президент США Дональд Трамп у вівторок назвав ганебним витік в ЗМІ запитань, які хоче поставити йому спецпрокурор Мюллер, який розслідує справу російського втручання у вибори. В понеділок увечері газета The New York Times опублікувала 44 запитання, які передали адвокатам Трампа. Запитання стосуються звільнення директора ФБР Джеймса Комі і контактів між передвиборчим штабом Трампа і москвою, повідомляє «Голос Америки».


«Це так ганебно, що запитання, пов'язані з полюванням на відьом через росію були «злиті» в ЗМІ, - написав Трамп в Twitter. - Ніяких запитань про змову. Ах, я зрозумів ... ви вигадали сфабрикований злочин, змову, якої не було, і розслідування почалося з незаконного розголошення секретної інформації. Чудово!»

В іншому твіті Трамп написав: «Здається, було б складно перешкодити правосуддю в зв'язку зі злочином, якого не було».

Однак, судячи з формулювання запитань, Мюллер все ж шукає доказів можливої змови. Деякі запитання стосуються російського втручання, а також будь-якої можливої координації між передвиборчим штабом Трампа і кремлем. Серед іншого, Мюллер має намір запитати, що Трампу було відомо про зв'язки між москвою і членами його передвиборчого штабу, в тому числі колишнім керівником його передвиборчої кампанії Полом Манафортом.

Мюллер висунув низку звинувачень проти Манафорта, однак жодне з них не стосується російського втручання у вибори. Сам Манафорт заперечує, що мав будь-яке відношення до подібних зусиль.

Трамп неодноразово називав розслідування Мюллера «полюванням на відьом» і наполягає, що ніякої змови між його передвиборчим штабом і росією не було. Він також звинувачує Комі у витоках секретної інформації. Мюллеру було доручено очолити розслідування щодо російської справи після того, як Трамп відправив Комі у відставку в травні 2017 року.

Хоча команда Мюллера запевнила адвокатів Трампа, що він не є ціллю розслідування, одне із завдань розслідування - встановити, чи були дії президента перешкоджанням правосуддю, і його хочуть розпитати про кілька епізодів, що відбувалися за час його роботи.

Багато із запитань, які були опубліковані в NYT, присвячені темі перешкоджання правосуддю, в тому числі його обуреної реакції на рішення міністра юстиції Джеффа Сешнса відсторонитися від розслідування.

Адвокат Трампа Джей Секулоу відмовився дати коментарі з приводу опублікованих запитань, як і адвокат Білого дому Тай Кобб.

Деякі запитання стосуються бізнесу Трампа і обговорень можливої угоди з нерухомістю в москві, яку він обговорював зі своїм особистим адвокатом Майклом Коеном. Дії самого Коена є предметом окремого розслідування ФБР.

Одне із запитань присвячене тому, чи обговорював Трамп справу зустрічі з російським президентом володимиром путіним. В іншому Мюллер питатиме, що президенту було відомо про можливі спроби його зятя Джареда Кушнера створити певний канал зв'язку з росією в період до інавгурації.

Кілька запитань присвячені колишньому раднику Трампа з національної безпеки Майклу Флінну, який визнав свою провину в наданні неправдивих свідчень ФБР про свої контакти з російським послом Сергієм Кисляком у перехідний період. Флінн зараз співпрацює з розслідуванням Мюллера.

Флінн був звільнений 13 лютого 2017 року після того, як в Білому домі заявили, що він ввів адміністрацію в оману щодо своїх контактів з росією, заявивши, що не обговорював санкції з представниками російської влади.

Роберт Мюллер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.