​Трамп позбавив екс-голову ЦРУ Джона Бреннана доступу до державної таємниці - за критику

Президент Трамп у середу позбавив доступу до державної таємниці колишнього директора ЦРУ Джона Бреннана. Рішення мотивоване міркуваннями національної безпеки. Бреннан тривалий час критикує Трампа і обстоює думку, що той змовився із росією під час виборів 2016-го року, повідомляє «Голос Америки».


Критики заявляли, що Бреннан та низка інших високопосадовців часів Обами користуються доступом до державної таємниці у власних комерційних цілях, очорнюючи при цьому президента США у ході виступів на різних каналах.

Справді, низка колишніх високопосадовців Адміністрації Обами отримали високооплочувані посади експертів та колумністів у ЗМІ, які дуже критично ставляться до Трампа.

«На мене покладено унікальну конституційну відповідальність, як на голову виконавчої влади та головнокомандувача - захищати державну таємницю та контролювати доступ до неї», - йдеться у заяві президента США, яку у середу зачитала речниця Білого дому Сара Сандерс.

Адміністрація США також переглядає доступ до державної таємниці колишніх очільників американської розвідки, включно з колишнім Директором національної розвідки Джеймсом Клеппером, екс-директором ФБР Джеймсом Комі, колишнім міністром юстиції Сьюзан Райс, колишніми агентами ФБР та ін. Всі ці особи у минулому критикували Трампа.

Джон Бреннан. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.