​Американські ЗМІ редакційними статтями стали на захист свободи преси

Близько 350 видань в США приєднались до акції на захист вільної преси і виступили проти частої критики ЗМІ з боку президента Трампа. Кожне з цих видань вийшло з редакційною статтею на загальну тему підтримки свободи преси, повідомляє «Голос Америки».


Акція об'єднала як відомі видання, такі як The New York Times, так і невеличкі місцеві газети. Видання The Boston Globe, яке виступило ініціатором акції, порівняло політику Трампа, дій президента Туреччини Ердогана та президента росії путіна.

«Трамп не може заборонити пресі тут робити свою роботу, звичайно, але модель того, як він підбурює своїх прибічників, нагадує дії авторитарних правителів 21-го сторіччя, таких як путін, або Ердоган. Для того, щоб перекрити потік інформації, не потрібна офіційна цензура. Апологети Трампа наполягають, що він критикує лише упереджені репортажі, а не всю четверту владу. Однак, власні слова президента знову і знову свідчать, наскільки цинічним і нечесним є цей аргумент», - пише видання.

Невелика місцева газета Tampa Bay Times з Санкт-Петербургу у штаті Флорида нагадує, що демократія потребує вільної преси.

«Вільна преса розбудовує основи демократії. Громадяни залежать від чесних, незалежних ЗМІ, для того, щоб отримувати точну потрібну їм інформацію про свій уряд, обраних лідерів та установи. Це настільки ж важливо для Tampa Bay і громад в усій країні, як і для Вашингтона, і Times серйозно ставиться до цієї відповідальності», - йдеться в статті Tampa Bay Times.

Не всі видання приєднались до акції. Так, популярне видання The Los Angeles Times вирішило утриматись від участі.

Видання пояснило, що прийняло таке рішення «не тому, що ми не вважаємо, що президент Трамп не нападає на пресу цинічно, демагогічно і несправедливо. Він так робив і ми про це неодноразово писали».

«Редакція вирішила не писати про цю тему саме в цей четвер через те, що ми цінуємо свою незалежність», - наголосили журналісти видання.

У газеті підкреслили, що вони діють самостійно і незалежно. «Редакція The Los Angeles Times не говорить за The New York Times, або The Boston Globe, чи The Chicago Tribune. Ми поділяємо деякі погляди цих газет, але не погоджуємось з інших питань. Ми не хочемо створити враження, що ми отримуємо ідеї від інших, або діємо в складі групи», - йдеться в заяві.

За інформацією «Голосу Америки», сьогодні ж Сенат США видав резолюцію на підтримку свободи преси. Голосування стало відповіддю на акцію ЗМІ США.

«Сенат видав постанову, якою «засвідчив, що преса не є ворогом народу» і підтвердив «життєво важливу і незамінну роль, яку виконує вільна преса» і засудив «напади на інституцію вільної преси», - пише «Голос Америки».

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.