​Саакашвілі заявив про шантаж проти нього помічника Манафорта, який лобіював у США інтереси українського Опозиційного блоку

У своєму інтерв'ю для CNN колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив про спроби шантажу проти нього та колишнього голови його служби з боку Сема Петтена. Сем Петтен, колишній співробітник Пола Манафорта, минулого тижня визнав свою провину в проведенні діяльності агента на користь закордонної установи і погодився співпрацювати з урядовими прокурорами, повідомляє «Голос Америки».

Звинувачення були висунуті через те, що Петтен без реєстрації лобіював в США інтереси української партії Опозиційний блок у період з 2014 по 2018 роки.

Сем Петтен біля будівлі суду, 31 серпня, 2018

Саакашвілі наголосив, що Сем Петтен нещодавно надіслав текстове повідомлення колишньому голові служби політика, погрожуючи йому розголосити певні матеріали, якщо той не припинить кампанію в соціальних медіа, спрямовану проти нього.

«Він написав: «Відклич своїх тролів, або я почну розголошувати речі про Мішу, - а це я, - які він не хотів би бачити. Нехай вони знищать свої коментарі», - повідомив Саакашвілі.

Це – прямий шантаж, переконаний політик. «Це – типовий російських шантаж. Ці люди тісно пов'язані з росіянами, - заявив Саакашвілі».

«Ці люди – найманці, вони готові вдаватись до будь-яких брудних трюків, вони готові обманювати, працювати проти американських інтересів, робити будь-що, включаючи шантаж. Шантаж колишнього президента і його голови служби – важливого регіонального лідера, як це, свідчить про їх справжні наміри», - наголосив грузинський політик.

Урядові обвинувачі США стверджують, що Петтен разом з росіянином надавав консультації та послуги політичного лобізму, а також допомагав одному російському олігарху в організації зустрічей з посадовцями США з Державного Департаменту та конгресменами. Цим росіянином може бути Костянтин Кілімнік, якого підозрюють у зв'язках зі спецслужбами росії.

Компанія, якою Петтен володів спільно з росіянином, заробила більше мільйона доларів за цю роботу.

Петтен співпрацював з Манафортом з проектів в Україні. Петтен також, за повідомленнями, одного разу працював на компанію Cambridge Analytica, яка стала відомою через свою роботу на користь передвиборчої кампанії Трампа протягом виборів 2016 року.

На початку 2000-х Петтен працював у москві у Міжнародному республіканському інституті (IRI) – неурядовій організації США, яка опікується просуванням демократії. Петтен працював в організації в той час, що і Костянтин Кілімнік, проти якого спецпрокурор США Роберт Мюллер висунув звинувачення у змові з метою створення перепон для судочинства.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.