​У Конгресі США підозрюють, що до виборчих фондів Трампа могли потрапити гроші Фірташа

Демократи у Конгресі США з'ясовують, чи олігарх-утікач Дмитро Фірташ надавав фінансування двом партнерам Руді Джуліані, яких арештували за підозрою у нелегальному фінансуванні кампанії Дональда Трампа та інших республіканців. Про це повідомляє американське видання Politico із посиланням на конгресмена-демократа Джеймі Раскіна, що належить до комітету Палати представників із нагляду та реформ - це один із комітетів, що розслідує справу про можливий імпічмент президентові Трампу, пише «Голос Америки».


Зараз Фірташ перебуває в Австрії, й США домагаються його екстрадиції за обвинуваченнями у розкраданні бюджетних грошей й хабарництві.

На початку жовтня американські правоохоронці арештували партнерів адвоката Трампа - Руді Джуліані. Льва Парнаса та Андрія Кукушкіна, бізнесменів українського походження, уродженця Білорусі Ігоря Фрумана та американця Девіда Коррея звинувачують у порушенні законів про фінансування передвиборчих кампаній. У середу на судовому слуханні Парнас і Фруман заявили про свою невинуватість.

Слідство вважає, що Парнас та Фруман діяли не лише у власних інтересах, а й в інтересах українського чиновника, «члена українського уряду, який домагався звільнення посла США в Україні», однак його ім‘я прокурор не називає. NBC повідомило, що йдеться про колишнього генерального прокурора України Юрія Луценка.

Джерело фінансування досі не розкривають. У тексті обвинувачення йдеться про «іноземця-1» з росії, який із червня 2018 по квітень 2019 надав їм 325 тисяч доларів прихильній Трампові організації, що збирає політичні внески. Ці гроші, а також 15 тисяч доларів до компанії, що підтримувала генерального прокурора штату Західна Вірджинія Патріка Моррісея, були надані від імені компанії-експортера природного газу Парнаса й Фрумана, яка, вочевидь, ніколи не вела жодного бізнесу.

«Інтерес до пана Фірташа та його ролі зростає, - заявив Раскін. - Його зв'язок із володимиром путіним та росією також треба дослідити». У квітні 2018 року сенатор-республіканець Роджер Вікер назвав Фіршата «прямим агентом» кремля.

Politico пише, що Парнас був найманий перекладачем для Фірташа та його адвокатів у США. Видання також цитує Дейла Перрі, представника американської газової компанії, яка працює у США. За словами Перрі, Фірташ тиснув на Петра Порошенка, аби звільнити Андрія Коболєва з посади голови Нафтогазу. Коболєва підтримувала посол США в Україні Марі Йованович. Тож Перрі вважає, що Фірташ міг мати мотив допомогти Парнасу й Фруману домогтись відкликання Йованович.

Також Парнас і Фруман робили внески до кампанії колишнього конгресмена Піта Сешшнса, який радив Трампові відкликати Йованович.

Дмитро Фірташ. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.