​США оголосили санкції шістьом громадянам Нігерії, які через Інтернет завдали американцям збитків у понад 6 мільйонів доларів

Міністерство юстиції США та Мінфін США оголосили про санкції щодо 6-х громадян Нігерії, які за допомогою оборудок в Інтернет отримали від американських громадян понад 6 мільйонів доларів. Зловмисники використовували повідомлення, які створювали у жертв враження листування із поважними бізнес-партнерами і вимагали переведення коштів на банківські рахунки. Зловмисники також заволодівали коштами жертв, імітуючи романтичні стосунки онлайн, повідомляє «Голос Америки».


Мінфін називає зловмисників і повідомляє про блокування їх майна, майнових інтересів у США, або під контролем резидентів Сполучених Штатів Америки. Громадянам США забороняються бізнес стосунки із ними.

«Зловмисники використовують широку доступність онлайн інструментів та мобільних технологій проти вразливих американців. 6-ро осіб, на яких сьогодні накладено санкції, маніпулювати жертвами, щоб отримати доступ до їх імен користувачів онлайн, паролів та банківських рахунків. Ті, хто удавали романтичні стосунки, використовували онлайн інструменти, включно із соціальними медіа та імейлами для збільшення ефективності своїх дій», - відзначає повідомлення Мінфіну США.

Мінфін США повідомив, що з 2016-го року там отримали понад 32 тисячі повідомлень про спроби онлайн шахрайства з імітацією бізнес листування на загальну суму у майже 9 мільярдів доларів. Також повідомляється, що за однією із програм Мінфіну США вдалося повернути жертвам понад 920 мільйонів доларів.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.