​Трамп оголосив нові санкції проти Китаю через скасування автономії Гонконгу

Президент США Дональд Трамп оголосив, що підписав рішення, які скасовують особливий торговельний статус Гонконгу та передбачають санкції проти китайських посадовців і юридичних осіб, а також установ, пов’язаних з Китаєм, названих відповідальними за скасування автономії Гонконгу, повідомляє «Голос Америки».


«Тепер Гонконг буде розглядатися так само як і континентальний Китай», - сказав Трамп, наголосивши, що це означає, що не буде «ні особливих привілеїв, ні особливого економічного статусу, ні експорту чутливих технологій».

Оголошення пролунало невдовзі після повідомлень про нові санкції США проти Китаю за утиски меншин у китайській провінції Сінцзян, а також про чергові намагання Вашингтона позбавити китайські компанії доступу до американських технологій.

Президент Трамп у вівторок також сказав журналістам: «Ми покладаємо на Китай повну відповідальність за приховування вірусу і за те, що він був поширений світом».

Після того як Велика Британія 1997 року передала Гонконг під контроль Китаю, ця колишня колонія користувалася широкими самоврядними правами, зокрема законами і системою судочинства, відмінними від однопартійної системи правління комуністичної партії на решті території країни.

Згідно з договором 1984 року між Британією та Китаєм Гонконг мав зберігати окремі права принаймні до 2050 року.

Одним з чергових поштовхів для звинувачень, що Пекін порушує свої обіцянки, стало ухвалення закону, який запроваджує у Гонконгу жорсткі покарання за критику китайського уряду.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.